• 19 Μαΐου 2024,

Νέα παρέμβαση Παυλίδη;

 Νέα παρέμβαση Παυλίδη;

Την περασμένη Δευτέρα 9 Μαΐου, αλλά και σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, δεν έγιναν και δεν θα γίνουν πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Τη Δευτέρα κανονικά έπρεπε να εξεταστούν υποψήφιοι οδηγοί για απόκτηση διπλώματος μοτοσικλέτας, σήμερα για απόκτηση διπλώματος επιβατικού αυτοκινήτου.

Οι κινητοποιήσεις του προσωπικού της Διεύθυνσης Μεταφορών στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, συνεχίζονται. Οι εξεταστές απέχουν όπως πράττουν το ίδιο πράγμα από το Μάρτιο φέτος.

Οι εκπαιδευτές, δηλαδή οι εκπρόσωποι των σχολών οδηγών του Νομού, προσπαθούν να βρούνε λύσεις στο πρόβλημά τους, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο. Προσπαθούνε ταυτόχρονα να συνεννοηθούν με συναδέλφους τους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ώστε όλοι μαζί να πιέσουν τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Στο μυαλό τους έχουνε αυτό που γίνεται μόνο στην περιφέρεια Αττικής όπου με πρωτοβουλία της κας Δούρου, η περιφέρεια πληρώνει τα χρήματα στους εξεταστές, επιπλέον αμοιβή τους, με αποτέλεσμα, ειδικά στην Αττική, οι εξετάσεις να γίνονται κανονικά, εντατικά μάλιστα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων εβδομάδων.

Η κα Ρένα Δούρου ανοίγει το ταμείο της, πληρώνει αυτή από τα χρήματα της περιφέρειας το προσωπικό, κι έτσι οι εξεταστές είναι πάντα παρόντες.

Εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες των εκπαιδευτών των εκπροσώπων δηλαδή των σχολών οδήγησης τότε εντός των ημερών θα γίνει νέα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το τι γίνεται στην Αττική και να του ζητήσουν κάτι ανάλογο, παρόμοιο να γίνει σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υπάρχει ωστόσο μια βασική διαφορά. Τα οικονομικά δεδομένα για την περιφέρεια Αττικής είναι διαφορετικά, η περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το οικονομικό βάρος, να πληρώσει αυτή τους εξεταστές, ενώ είναι υποχρέωση του κράτους, αντίθετα στην περιφέρεια ΑΜΘ ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσει η Περιφέρεια τους εξεταστές και να παραστούν αυτοί στις πρακτικές εξετάσεις, γι΄ απόκτηση διπλώματος μοτοσικλέτας, φορτηγού αυτοκινήτου, επιβατικού αυτοκινήτου.

 

 

Διαβάστε επίσης