• 20 Απριλίου 2024,

Νέα συνάντηση για τα προβλήματα των σχολείων

 Νέα συνάντηση για τα προβλήματα των σχολείων

Αύριο Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στο 6ο γενικό λύκειο Καβάλας (πρώην πολυκλαδικό), το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ οργανώνει νέα συνάντηση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συζητηθούν θέματα, όπως οι μεταφορές των μαθητων, οι συγχωνεύσεις των σχολείων, τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, προκειμένου σημειώνει η πρόσκληση της ΕΛΜΕ να βρεθούν κοινή τρόποι αντίστασης, αντίδρασης στην κατάσταση που υπάρχει.

Η ΕΛΜΕ μοίρασε περισσότερες προσκλήσεις αυτή τη φορά για το δεύτερο ραντεβού που οργανώνει, αφού ένα προηγούμενο έγινε στον ίδιο χώρο πριν από μία εβδομάδα.

Η παρουσία και η δράση όλων μας είναι απαραίτητη, συμπληρώνει η πρόσκληση που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη διοίκηση της ΕΛΜΕ.

Από την άλλη πλευρά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καβάλας προετοιμάζει τη συμμετοχή της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και η οποία αφορά τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ΕΛΜΕ θα επιδιώξει να εκπροσωπηθεί με καθηγητές γυμνασίων και λυκείων στην απεργιακή συγκέντρωση που την ίδια μέρα οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Εξαιτίας της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων την προσεχή Πέμπτη, ακυρώθηκε η συνάντηση επιμορφωτικού χαρακτήρα των νηπιαγωγών του νομού Καβάλας, που επρόκειτο να γίνει στο 3ο λύκειο. Έτσι την Πέμπτη τα νηπιαγωγεί θα λειτουργήσουν κανονικά, όπου βέβαια οι νηπιαγωγοί, δεν απεργούν. Επίσης την Πέμπτη μέρα της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ επρόκειτο να γίνει επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Δ΄ τάξης δημοτικών σχολείων. Για τον ίδιο λόγο κι αυτή η συνάντηση μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 11 Δεκέμβρη.

 

Διαβάστε επίσης