• 7 Μαΐου 2024,

Νέες αλλαγές στο Χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ

 Νέες αλλαγές στο Χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας είχε ενδιαφέρον, αν και τελικά συζητήθηκε ένα από τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η συνεδρίαση καθυστέρησε τουλάχιστον μισή ώρα, λόγω του ότι έπρεπε να φτάσει στο δημαρχείο και να προεδρεύσει η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, που εκείνη την ώρα επέστρεφε από ταξίδι της στην Αθήνα. Δύο θέματα αποσύρθηκαν. Ομόφωνα ψηφίστηκε το θέμα της γνωμοδότησης για τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο Παληό, λόγω άρσης ασυμφωνίας σχεδίου σε συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται στην περιοχή Γλάστρες.

Γνωμοδότησε θετικά για το ίδιο θέμα η Επιτροπή Σχεδίου Πολης και η τοπική κοινότητα. Την τελική απόφαση θα πάρει σύντομα προφανώς την ερχόμενη Τρίτη που συνεδριάζει, το δημοτικό συμβούλιο.

Λεπτομέρειες για το θέμα που δεν είναι συνηθισμένο εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ο αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης. Αποσύρθηκε το θέμα του καθορισμού επιπλέον αδειών προσδιορισμού ισάριθμων θέσεων για άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου όπως και η τροποποίηση της απόφασης για τον καθορισμό χώρων λειτουργίας χριστουγεννιάτικων αγορών.

Εδώ υπάρχει είδηση. Το θέμα αποσύρθηκε από την συνεδρίαση, αφορά τα παιχνίδια τύπου λούνα παρκ που θα λειτουργησουν την περίοδο των εορτών στο κάτω μέρος της πλατείας. Ενώ έχει αποφασιστεί ποια παιχνίδια θα λειτουργήσουν, ποιοι ιδιώτες και με ποιους όρους θα τα εκμεταλλευτούν, ο δήμος Καβάλας κρατά το θέμα για να το ξαναδεί υπηρεσιακά και ουσιαστικά ώστε στο κάτω μέρος της πλατείας τα παιχνίδια αυτά να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο που θα υπάρχει ευχέρεια κινήσεων για μικρούς και μεγάλους. Καινούργιο σχέδιο λοιπόν με το πού θα βρίσκεται το κάθε παιχνίδι προετοιμάζεται και θα επανέλθει σε συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης