• 20 Απριλίου 2024,

Νέες εκλογές στο ΕΥΚ

 Νέες εκλογές στο ΕΥΚ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή το απόγευμα αποφασίστηκε αιφνιδίως από την πλειοψηφία η κήρυξη νέων εκλογών που θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη. Επρόκειτο για πρόταση της Προέδρου Αγαθής Μπαξεβάνη η σκοπιμότητα και ο λόγος, προκύπτουν εύκολα.

Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών στην αρχή του καλοκαιριού είναι αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης, είμαστε σε αναμονή έκδοσης δικαστικής απόφασης, μετά από προσφυγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. θέλει να προλάβει την έκδοση της απόφασης, να αποφύγει το ενδεχόμενο διορισμού προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, αποδέχεται ουσιαστικά ότι οι πρώτες εκλογές είχαν πρόβλημα, οδεύει με τους δικούς της όρους σε καινούργιες.

Βεβαίως ανακύπτουν σειρά νομικών προβλημάτων, καθώς η κατάσταση περιπλέκεται, ειδικά αν η απόφαση του δικαστηρίου ακυρώσει τις προηγούμενες εκλογές. Ανακύπτουν και άλλα πρακτικά θέματα για παράδειγμα αν θα λάβει μέρος στις εκλογές το σωματείο των ηλεκτροτεχνιτών, το οποίο αρχές καλοκαιριού διεγράφη από τη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Οι προεκλογικές δηλώσεις άρχισαν στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ενόψει των καινούργιων εκλογών πολλοί όμως πιστεύουν ότι καθοριστικό ρόλο στο θέμα δεν θα παίξουν οι εκλογές στις 21 Σεπτέμβρη, αλλά η δικαστική απόφαση που αναμένεται να γίνει γνωστή ή αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης