Νέος κίνδυνος για τα ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε χθες στην ημερίδα της ΚΕΔΕ

 Νέος κίνδυνος για τα ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε χθες στην ημερίδα της ΚΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με θέμα την ενημέρωση των νέων αιρετών εν όψει του ότι την 1η Σεπτέμβρη αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντα τους. Οι τρεις νέοι δήμαρχοι του Νομού Καβάλας ήταν παρόντες (με συνεργάτες και νέους δημοτικούς συμβούλους) όπως κι ο Κωστής Σιμιτσής ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ αλλά και ο δήμαρχος Θάσου. Μεγάλο μέρος της ημερίδας παρακολούθησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος.
Από τη χθεσινή διαδικασία ξεκαθάρισε ότι η ορκωμοσία των νέων δημάρχων- δημοτικών- τοπικών συμβούλων θα γίνει το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Για το Δήμο Καβάλας πιθανότερη ημερομηνία είναι ανάμεσα στις 25 με 28 Αυγούστου. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου και μόνο θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη. Οι συγκεκριμένες ψηφοφορίες έχουν αλλάξει, από φανερές έγιναν μυστικές.
Εντύπωση προκαλεί η πληροφόρηση που υπήρξε από την ΚΕΔΕ σχετικά με το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ. Εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ προέβλεψαν το τέλος των ΔΗΠΕΘΕ με κυβερνητική όπως ισχυρίστηκαν πρωτοβουλία. Κάθε δήμος θα μπορεί να το διατηρήσει αρκεί να το πληρώνει. Σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στηρίζεται σε ετήσιο ποσό άνω των 200.000 ευρώ από το Δήμο και μόνο 30.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης