Να δούμε τι θα αφήσει πίσω της αυτή η οπισθοχώρηση …

 Να δούμε τι θα αφήσει πίσω της αυτή η οπισθοχώρηση …

΄Τελικά η κυβνέρνηση όπως ΄λέμε κοινώς “μάσισε” και έστειλε την πρόταση της στην τρόϊκα με πολλές αλλαγές και υποχωρήσεις κυρίως στο ασφαλιστικό ελπίζοντας οτι με τον τρόπο αυτό θα ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω.

Συμφωνούμε απόλυτα με την κυβέρνηση οτι έτσι όπως είναι τα πράγματα για να πάμε παρακάτω θα πρέπει να ξεμπλοκάρει η τρόϊκα και να φύγουμε γρήγορα απο το κλίμα αβεβαιότητας που μας πάει πίσω και μας φέρνει στο μυαλό εικόνες απο άλλες εποχές που εκτός του οτι όλα ήτανε μαύρα και δύσκολα δεν υπήρχε ούτε προοπτική.

Η ολοκλήρωση της 5ης και τελευταίας αξιολόγησης τουλάχιστον δίνει μια προοπτική αλλαγή του κλίματος αφού θα μπορέσουμε να αφήσουμε οριστικά  πίσω μας τα δύσκολα και να περάσουμε στα χρόνια της ανάπτυξης και καλά.

Απο την άλλη βέβαια προκειμένου να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να δώσουμε και τον κώλο μας στους δανειστές που δυστυχώς μας τον ζητάνε ευθαρσώς αφού κατά την διάρκεια αυτής της τελευταίας αξιολόγησης έχουν πέσει οι μάσκες και όλοι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν (θεμιτά και αθέμιτα)  προκειμένου να φθάσουν στον στόχο τους.

Οι δανειστές τα παίζουν όλα για όλα και ρισκάρουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Ο Σαμαράς μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι 2 πήρε πρωτοβουλίες μίλησε με τους επικαφαλείς των δανειστών και μόλις κατάλαβε οτι δεν αστειεύονται και δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω σήκωσε την λευκή σημαία.

Η οπισθοχώρηση ξεκίνησε απο την ελληνική πλευρά αλλα το θέμα είναι που θα φθάσουμε κάνοντας βήματα μόνο πίσω.

Είναι γνωστό οτι όσο κάνουμε εμείς πίσω τόσο ανοίγει η όρεξη των δανειστών.

Είναι σχεδόν βέβαια οτι οι νέες διαπραγματευτικές θέσεις της κυβέρνησης θα κάνουν τα κέφια των δανειστών και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την συμφωνία που όλοι θέλουμε.

Το ερώτημα είναι τι θα αφήσει πίσω της αυτή η νέα υποχώρηση αφού είναι γνωστό οτι   ο ελληνικός λαός είναι στα όρια του.

Το ερώτημα είναι τι θα αφήσει πίσω της αυτή η τελευταία συμφωνία και πόσο θα κοστίσει πολιτκά στην συγκυβέρνηση που είναι αρκετές μονάδες πίσω απο τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση κάνει πάρα πολλές αλλαγές στο ασφαλιστικό με τις οποίες θέλει να εξασφαλίσει το ΟΚ των δανειστών.

Δεν γίνεται κουβέντα για τις 100 δόσεις που έτσι και αλλιώς έχουν ξεκινήσει και τρέχουν ενώ εξετάζεται η αύξηση του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ απο το 6,5%  στο 8,5% που όμως θα επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στο τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας που έχουν σχεδιάσει όλη την επόμενη τουριστική χρονιά με το ΦΠΑ στο 6,5.

Καταλαβαίνετε οτι μια αύξηση του συντελεστή εκτός προγράμματος θα φέρει τα πάνω κάτω αφού σε πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες οι κρατήσεις για του χρόνου το καλοκαίρι έχουν γίνει ήδη.

Τέλος ο Αντουάν Σαμαράς που αλλιώς περίμενε οτι θα πηγαίνανε αυτές οι τελευταίες διαπραγματεύσεις στέλνει μήνυμα στην τρόϊκα και λέει οτι δεν θα πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις και οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει.

Φοβήθηκε το μάτι του Αντουάν και τρέχει να προλάβει τα χειρότερα.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και πάμε για μια εβδομάδα με βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγω αλλα το κύριο χαρακτηριστικό των ημερών που έρχονται θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες.

Είναι αυτό που λέμε : Θα σαπίσουμε !

Η συνέντευξη που δόθηκε στην αίθουσα του υπουργείου πολιτισμού προχθές απο την κ.Περιστέρη και τους συνεργάτες της ήτανε μια συνέντευξη για γερά νεύρα αφού είχε διάρκεια 4 ωρών και δεν έβγαλε κάτι ουσιαστικό.

Το μόνο που έβγαλε η συγκεκριμένη συνέντευξη ήτανε οτι εκτός απο τον σκελετό βρέθηκαν και νομίσματα απο την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδορυ κάτι που δεν είχε ειπωθεί μέχρι σήμερα.

Νομίζω οτι η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου απο την στιγμή που δεν μας αποκάλυπτε τον ένοικο του τάφου ήτανε περιττή αφού η καθημερινή σχεδόν ενημέρωση που έχουμε απο την πορεία των ανασκαφών στο λόφο Καστά μας καλύπτει απόλυτα.

Η κ, Περιστέρη θα πρέπει να ολοκληρώσει τις ανασκαφές και τις έρευνες και να δώσει μια μεγάλη συνέντευξη όταν θα έχει τις απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα γύρω απο αυτό το θέμα.

Ολοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και οι έρευνες.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Καλή σας ημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Πλέον πατάμε τον Δεκέμβρη που είναι ο μήνας των εορτών.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης