• 28 Μαρτίου 2024,

«Να μην περάσουν τα νέα μέτρα»

 «Να μην περάσουν τα νέα μέτρα»

Ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας ήρθε χθες το μεσημέρι στην Καβάλα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε μέρος σε γενική συνέλευση – ανοιχτή διαμαρτυρία των μελών της οργάνωσης.

Το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μίλησε και για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Θ. Δρίτσας έφτασε στο «Στέκι της Νέας Πόλης», μαζί με το Μιχάλη Μακαρίου. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Κώστας Μορφίδης, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Αμέσως μετά μίλησε στους δημοσιογράφους. Εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο Κ. Μορφίδης που εξήγησε ότι η χθεσινή απογευματινή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήταν ένα ακόμη βήμα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κόμμα.

Κατά τον Κώστα Μορφίδη η κυβερνητική πολιτική είναι σήμερα απέναντι από την κοινωνία. Ο κ. Μορφίδης είπε επίσης στους δημοσιογράφους, ότι η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα γίνει στη Δευτέρα με την παρουσία της βουλευτού Θεανώς Φωτίου. Ακολουθούν συνελεύσεις στη Χρυσούπολη, την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά και στην Ελευθερούπολη, ενώ εκδήλωση πραγματοποιεί στις 14 Οκτωβρίου κι ο ΣΥΡΙΖΑ Θάσου.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Θ. Δρίτσας. Οι δηλώσεις του χωρίζονται σε δύο μέρη. Σ΄ αυτές που αφορούν τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και στα σχόλια που κάνει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Θ. Δρίτσας για το πρώτο θέμα είπε στους δημοσιογράφους: «Η σημερινή συνέλευση της Καβάλας είναι ένα ακόμη βήμα για τη συγκρότηση ενός κόμματος ενιαίου, κόμματος της αριστεράς. Είναι ανάγκη με αυτόν τον τρόπο ν΄ ανταποκριθούμε στην εντολή του λαού. Να διαμορφώσουμε μία νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία όπου τα κόμματα θα έχουνε μία άλλη σχέση με τους πολίτες».

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις επικεντρώθηκε στο θέμα των νέων μέτρων. Είπε ειδικότερα: «Η καθημερινότητα είναι σκληρή για τους εργαζόμενους, για τους επαγγελματίες, ειδικά για τους νέους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνεργοι. Η προσπάθειά μας δε σταματά. Είναι μία προσπάθεια να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Σας θυμίζω ότι κέρδισαν τις εκλογές με το επιχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Κι έχουμε ακριβώς το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κι αυτή τη μάχη μέσα κι έξω από τη βουλή για να μην περάσουν τα μέτρα. Οι περιβόητες λίστες για τις οποίες τόσα ακούμε, πρέπει να δοθούν στη δικαιοσύνη και ν΄ αρχίσει αμέσως η σχετική έρευνα.

Η κοινωνία πρέπει ν΄ αντισταθεί. Έτσι παρά το ότι η κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία μπορεί να κλονισθεί και να υποχρεωθεί από το λαό να ξανασκεφτεί το θέμα των νέων μέτρων».

 

Διαβάστε επίσης