• 3 Μαΐου 2024,

Νεότερα μετά το συνέδριο των ΔΕΥΑ

 Νεότερα μετά το συνέδριο των ΔΕΥΑ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καζανίδης θα συμμετάσχει στην 26η γενική συνέλευση της Ένωσης ΔΕΥΑ όλης της χώρας, που γίνεται στο Ρέθυμνο 20 και 21 Νοεμβρίου.

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν στο συνέδριό τους τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης είναι τα δεδομένα ως προς τη μισθοδοσία του προσωπικού, που δημιουργεί η γνωστή πρόσφατη δικαστική απόφαση. Όπως είπε χθες στην εφημερίδα μας ο κ. Καζανίδης, αφού λάβει μέρος στη συζήτηση που θα γίνει στη γενική συνέλευση του Ρεθύμνου κι εκεί αποφασισθεί η κοινή στάση όλων των ΔΕΥΑ της χώρας για το πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αυτές, θα επανέλθει στην Καβάλα, προκειμένου να εξετάσει το θέμα τόσο με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, όσο και στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Είναι γνωστά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και της προπροηγούμενης εβδομάδας. Η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε έκανε τους εργαζόμενους στην Καβάλα να πιέσουν τη διοίκηση να περιορίσει τις περικοπές μισθών τους εδώ και τώρα. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και η δήμαρχος ζήτησαν χρόνο, κι όπως φαίνεται σε αυτό το πλαίσιο κινούμενοι θα συναποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν οι ΔΕΥΑ της χώρας στη συνέλευση του Ρεθύμνου.

Ο κ. Καζανίδης είπε λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια στην εφημερίδα μας, όταν χθες το συναντήσαμε στο κτήριο της Lord, την ώρα που συζητούσε τα ίδια θέματα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων Κώστα Χανδρουλίδη. Είπε τα εξής: «Θα πράξουμε τα νόμιμα. Είναι να γίνει αυτές τις ημέρες μία σύσκεψη των ΔΕΥΑ όλης της χώρας στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Αύριο κατεβαίνουμε στο Ρέθυμνο. Ότι μας πούνε, θα συζητήσουμε κι ανάλογα θα πράξουμε. Πάντως είμαστε υπέρ των εργαζομένων… ότι είναι να πάρουν θα το πάρουν με νόμιμο τρόπο».

ΕΡ: Αυτή η συνάντηση στο Ρέθυμνο αφορά το ίδιο θέμα για όλες τις ΔΕΥΑ;

ΑΠ: «Για τις ΔΕΥΑ όλης της Ελλάδος. Βέβαια πρόκειται για εκλογοαπολογιστική συνέλευση των ΔΕΥΑ, όπου θα συζητηθούν κι αυτά τα θέματα».

ΕΡ: Και μετά θα κάνετε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καβάλας;

ΑΠ: «Ναι κι αυτό, θα γίνει κανονικά».

Το πρόγραμμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης ΔΕΥΑ Ελλάδος, που γίνεται στο Ρέθυμνο, έχει ως εξής:

-Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014: 17.00 – 21.00  Κοινή συνεδρίαση Οικονομικής και Τεχνικής  Επιτροπής (Ωδείο Ρεθύμνου)

Παρουσίαση της Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, Γεώργιος Παπαδάκης ,  Γενικός  Δ/ντής  Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου  Υδρευση  – Αποχέτευση σε πόλεις του μέλλοντος, Ανδρέας Αγγελάκης, Τεχνικός  Σύμβουλος  Ε.Δ.Ε.Υ.Α.  Δ.Ε.Υ.Α. – Χθες – Σήμερα – Αύριο, Απόστολος Μπαλογιάννης, Γενικός Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας  Εναλλακτικοί τρόποι απολύμανσης του πόσιμου νερού,  Στυλιανός Σπύρου, Τεχνικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! Πρόγραμμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την προώθηση μιας νέας κουλτούρας για το νερό, Ευάγγελος Κουκιάσας, Πρόεδρος Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Διαχείριση ενέργειας σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων: Παρούσα κατάσταση και προοπτική για ενεργειακά αυτόνομες εγκαταστάσεις, Πέτρος Γκίκας, Επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Το πρόβλημα των υπερχειλίσεων των δικτύων Αποχέτευσης & της εισροής θαλασσινού νερού σε αυτά. Μια προσέγγιση της Ε.Υ.Α.Θ. με το πρόγραμμα Real_t_So, Αθανάσιος Σουπίλας, Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος,  Ε.Υ.Α.Θ.

19.00-21.00 Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρεθύμνου )

21.30 Δείπνο  (το δείπνο παραθέτει η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου)

* Οι εγγραφές των συνέδρων θα γίνουν στο «Σπίτι του Πολιτισμού», παραπλεύρως του Ωδείου. Στο «Σπίτι του Πολιτισμού» θα φιλοξενηθούν και οι χορηγοί της Γ.Σ.

-Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εργασίες 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

(Ωδείο Ρεθύμνου, αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης»)

10.00– 11.00 Προσέλευση εκπροσώπων Δ.Ε.Υ.Α. – Εγγραφές

11.00- 11.30 Εναρξη – Χαιρετισμοί

11.30– 13.30 Εκθεση πεπραγμένων,

Γιώργης Χ. Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Προγραμματισμός 2014, Κώστας Τζανακούλης, τ.Δήμαρχος Λαρισαίων, Αντιπρόεδρος Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

30 χρόνια Δ.Ε.Υ.Α. – Περιβάλλον, Δημόσια Υγεία, Ανάπτυξη, Αειφορία – Προβλήματα και Προοπτικές,

Μανώλης Παφίλης, Μέλος Δ.Σ. Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής,

Θεόδωρος Αραμπατζής, Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Απολογισμός 2013, Σαράντος Μαρινάκης, μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, Ταμίας Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Προϋπολογισμός 2014, Σαράντος Μαρινάκης, μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, Ταμίας Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

14.00 – 15.30 Εκλογή Δ.Σ. & Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α

15.30 Γεύμα (το γεύμα παραθέτει η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)

* Οι εγγραφές των συνέδρων θα γίνουν στο «Σπίτι του Πολιτισμού», παραπλεύρως του Ωδείου. Στο «Σπίτι του Πολιτισμού» θα φιλοξενηθούν και οι χορηγοί της Γ.Σ.

-Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

9.00–15.00   Επίσκεψη των συνέδρων στα αξιοθέατα του ν. Ρεθύμνου   (Ανασκαφικός χώρος Ελεύθερνας, Αρκάδι, Φράγμα των Ποταμών-Αμάρι, Αργυρούπολη) και γεύμα που παραθέτει η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου στην Αργυρούπολη.

 

Διαβάστε επίσης