Ντ. Κλειτσιώτης: «Η Καβάλα χρειάζεται αναπτυξιακή επανεκκίνηση. Είμαι έτοιμος για τον αγώνα για την δημαρχία, αλλά θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου όποιον επιλέξει η Ν.Δ.»

 Ντ. Κλειτσιώτης: «Η Καβάλα χρειάζεται αναπτυξιακή επανεκκίνηση. Είμαι έτοιμος για τον αγώνα για την δημαρχία, αλλά θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου όποιον επιλέξει η Ν.Δ.»

Με τον ερχομό του 2014 έχουμε εισέλθει πλέον στην ευθεία για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ευμετάβλητο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, σε μια κρίσιμη ιστορικά στιγμή για την πατρίδα μας. Κομβική, όμως, είναι και η περίοδος που ζούμε, αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου, και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καβάλα. Την γαλάζια πολιτεία μας, η οποία όχι μόνο δεν έχει μπει «σε κίνηση» από την διοίκηση του δήμου τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά βιώνει τον δικό της δυσχερή δρόμο της έλλειψης ανάπτυξης και των ανεπαρκών κοινωνικών και άλλων υποδομών, που δεν αιτιολογούνται καθολικά από την οικονομική κρίση.

Με όλη την παρρησία, με την οποία έχω πορευθεί όχι μόνο στην κοινοβουλευτική μου θητεία, αλλά εν γένει στην διαχρονική παρουσία στα κοινά και στα τοπικά δρώμενα, δήλωσα πριν λίγες μέρες ότι είμαι έτοιμος, εάν και εφόσον αξιολογήσει έτσι το κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, να θέσω την υποψηφιότητά μου για την δημαρχία της Καβάλας στην κρίση των συντοπιτών μου. Η δήλωσή μου αυτή όχι μόνο δεν αντιβαίνει, όπως κατηγορήθηκα από συγκεκριμένη πλευρά, στην συμφωνία τής προ ημερών σύσκεψης κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ για την υποψηφιότητα που θα στηριχθεί στον δήμο Καβάλας, αλλά, αντίθετα, κινείται μέσα στο πλαίσιο αυτής. Η συμφωνία προβλέπει την στήριξη της υποψηφιότητας που θα έχει το προβάδισμα σε δημοσκόπηση που θα διενεργηθεί με ανάθεση του κόμματος. Από την πλευρά μου απλώς δημοσιοποίησα το αυτονόητο, ότι εάν επιλεγώ από την Ν.Δ. είμαι έτοιμος να δρομολογήσω άμεσα και να φέρω εις πέρας, με κατάθεση προσπαθειών και ψυχής, την σημαντικότατη αυτή αποστολή. Τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι η – καθ’ όλα αξιοσέβαστη – κ. Τσανάκα έσπευσε αμέσως να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφια είτε έχει την στήριξη του κόμματος, είτε όχι, κάτι που φυσικά είναι απόλυτο προσωπικό και δημοκρατικό της δικαίωμα, αλλά όχι μέσα στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συμφωνίας, την οποία υποτίθεται εγώ παραβίασα.

Σίγουρα, όμως, δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει τους Καβαλιώτες, οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες, βιώνουν τις συνέπειες μιας πολύπλευρης κρίσης και προσπαθούν να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αυτό που τους απασχολεί διακαώς και εναγωνίως είναι να εκλεγεί για την επόμενη κρισιμότατη σχεδόν πενταετία μια δημοτική Αρχή που θα έχει την βούληση, την γνώση, το όραμα, το σχέδιο, την μέθοδο και την επιμονή να συνδράμει – αξιοποιώντας όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της και με κάθε πρόσφορο τρόπο – στην απομείωση των επιπτώσεων της κρίσης, ειδικά σε όσους συμπολίτες μας το έχουν περισσότερο ανάγκη, στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τους, καθώς και στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Καβάλας. Τώρα που η αναγκαιότητα αυτή είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Σε ό,τι με αφορά, θα επιδιώξω με πείσμα και πρόγραμμα την επίτευξη των παραπάνω στόχων για την Καβάλα από όποια θέση με επιλέξει αρχικά το κόμμα μου και σε δεύτερη φάση οι συμπολίτες μου. Και θα επαναλάβω πως εάν τελικά δεν επιλεγώ από την Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος για τον δήμο Καβάλας, θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, πρακτικά και ηθικά, τον υποψήφιο – ή την υποψήφια – που θα κληθεί να δώσει τον δύσκολο αλλά ωραίο αυτόν αγώνα. Ο χώρος της Ν.Δ. δεν πρέπει, και δεν θα βιώσει, σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο τις τραυματικές εμπειρίες και τα λάθη των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Γεγονότα παρόμοια με εκείνα, που ήταν πολυτέλεια τότε, θα ήταν τραγικό να υπάρξουν στην σημερινή συγκυρία, στην οποία, πέρα από την αντιμετώπιση των οικονομικών αντιξοοτήτων, οι πολίτες, και όχι βέβαια μόνο οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., απαιτούν μια τελείως διαφορετική στάση από τους ενασχολούμενους με τα κοινά, πολύ περισσότερο υπεύθυνη και εποικοδομητική. Το αντίθετο θα ήταν βαρύτατη ασυνέπεια και ασέβεια προς αυτούς.

 

Διαβάστε επίσης