• 17 Μαΐου 2024,

Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια από και προς Πρίνο – «Βροχή» αιτήματα από το «Φιλιάγκος»

 Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια από και προς Πρίνο – «Βροχή» αιτήματα από το «Φιλιάγκος»

Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια από και προς Πρίνο

Δύο μέρες δεν έγιναν δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, από σήμερα αρχίζουν πάλι. Θα τα εκτελεί μόνο το Θάσος 6. Την Κυριακή η εταιρία του «Φιλιάγκος» ανακάλεσε την ακινησία και την επανέφερε μετά από λίγο. Μάλλον έπαιξε ρόλο το ότι στο πρόγραμμα για χθες ήταν να κάνει δρομολόγια στην ίδια γραμμή! Η εταιρία διαμαρτύρεται προς το Λιμεναρχείο αφού υποστηρίζει ότι κακώς χθες έπρεπε να κάνει δρομολόγια από και προς Πρίνο. Προκύπτει ωστόσο ότι τα αποφεύγει. Το «Φιλιάγκος» επανέρχεται από σήμερα από την ακινησία 10 περίπου ημερών. Θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής. Σειρά να εκτελέσει δρομολόγια στο Πρίνο έχει μετά από μία εβδομάδα.

«Βροχή» αιτήματα από το «Φιλιάγκος»

Μετά από δύο μέρες που η γραμμή του Πρίνου δεν λειτούργησε, επαναλειτουργεί από σήμερα. Στην γραμμή θα εκτελέσει σήμερα 3 δρομολόγια το Θάσος 6. Εκτός απροόπτου βέβαια. Η κατάσταση με τα δρομολόγια και στο Πρίνο και στη Κεραμωτή είναι «στον αέρα». Αυτά που εκτελούνται δεν είναι εγκεκριμένα. Άλλοι πιέζουν να εγκριθούν ως έχουν, άλλοι πιέζουν να εγκριθούν αλλά μειωμένα στη γραμμή του Πρίνου. Μέχρι την ώρα που κάποια από τις αποφάσεις θα εγκριθεί στο Σ.Α.Σ.( ή γενικότερα στο Υπουργείο) συνεχίζεται για τον Πρίνο το πρόγραμμα τρία δρομολόγια την ημέρα. Εκτός αν αυτά τα δρομολόγια πρέπει να εκτελέσει (βάση σειράς) το πλοίο «Φιλιάγκος». Τότε το πράγμα αλλάζει.

Το Σάββατο 1η Νοέμβρη το «Φιλιάγκος» έπρεπε να εκτελέσει τρία δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Δήλωσε μηχανική βλάβη, το πλοίο έμεινε ακίνητο, η γραμμή «έκλεισε». Ακολούθησε ακινησία του πλοίου από τις 2 Νοέμβρη μέχρι και χθες. Την Κυριακή 10 Νοέμβρη το πλοίο ανακάλεσε την ακινησία ώστε χθες να επανέλθει στα δρομολόγια. Το Λιμεναρχείο εξέδωσε νέο πρόγραμμα βάση του οποίου χθες το «Φιλιάγκος» έπρεπε να κάνει δρομολόγια στον Πρίνο. Την Κυριακή το απόγευμα έγινε γνωστό το πρόγραμμα δρομολογίων της Δευτέρας στην εταιρία του πλοίου. Η οικογένεια του κ. Φιλιάγκου διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστήριξε ότι η απόφαση είναι λάθος. Όταν κατάλαβε ότι αυτή δεν αλλάζει- χθες έπρεπε να κάνει δρομολόγια στον Πρίνο- επανέφερε την ακινησία. Κι έτσι γλίτωσε τον Πρίνο.

Με την απόφαση που ισχύει σήμερα το «Φιλιάγκος» κάνει δρομολόγια στο Πρίνο μία φορά την εβδομάδα. Αφού δεν έκανε δρομολόγιο αυτή την εβδομάδα –λόγω της ακινησίας που ανακλήθηκε αλλά επανήλθε- θα κάνει πάλι την ερχόμενη Τρίτη 18 Νοέμβρη. Θα κάνει;

Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Καβάλας μας είπε χθες ότι όταν ένα πλοίο που κάνει δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου «βγαίνει» σε ακινησία ή παθαίνει μηχανική βλάβη η υπηρεσία δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιο άλλο να το αντικαταστήσει. Αυτό συμβαίνει λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης