Ξεσηκώνει τους φορείς η «λευκή νύχτα»

 Ξεσηκώνει τους φορείς η «λευκή νύχτα»

Μία ακόμη συνάντηση προετοιμασίας της εκδήλωσης «λευκή νύχτα» που θα γίνει στην Καβάλα, την Παρασκευή 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο. Ήταν μία συνάντηση διάρκειας τριάντα περίπου λεπτών, από την οποία οριστικοποιήθηκε ότι τη συγκεκριμένη νύχτα ή καλυτερα το απόγευμα και το βράδυ της 2ης μέρας του Μάη, τα πεζοδρομηθεί για χάρη των εκδηλώσεων η οδός Ομονοίας από την κεντρική πλατεία μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Αβέρωφ.

Στη χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκε ο διοικητής της τροχαίας που συμφώνησε στην ιδέα αυτού του πεζόδρομου, κυρίως το μεσημέρι, το απόγευμα, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 3 Μαΐου.

Όπως κατάλαβαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται θα είναι όμορφες. Οι ιδέες πετυχημένες. Θα είναι εκδηλώσεις που θα γίνουν στον πεζόδρομο της οδού Ομονοίας και στους πεζόδρομους ανάμεσα στην Ομόνοια και την οδό Βενιζέλου.

Είναι τέτοια η διάθεση των τοπικών συλλόγων και φορέων, που φαίνεται ότι αν το εγχείρημα πετύχει, θα επαναληφθεί, είτε στη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε το Σεπτέμβρη του 2014.

Από οικονομικής πλευράς υπάρχει επάρκεια. Έτσι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας θα συνδράμει το εγχείρημα με 1000 ευρώ, το επιμελητήριο με 1000 ευρώ, μάλλον μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας, ενώ χρήματα θα διαθέσει κι ο εμπορικός σύλλογος.

Τη χθεσινή συνάντηση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γερομάρκος, ο αντιδήμαρχος Χρ. Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Β. Λεμονίδης και ο διοικητής της τροχαίας Β. Τσομπανόπουλος.

Δεν έχουνε παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις. Έγινε μία περιγραφή σε γενικές γραμμές των γεγονότων. Επειδή όμως αυτά στηρίζονται στην πεζοδρόμηση της οδού Ομονοίας, οριστικοποιήθηκε ότι το τμήμα του δρόμου θα πεζοδρομηθεί ώστε τώρα οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα στην ίδια οδό να συγκεκριμενοποιηθούν και ν΄ ανακοινωθούν προσεχώς.

 

 

Διαβάστε επίσης