• 19 Μαΐου 2024,

ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος δημιουργούν ομάδες κρούσης για προστασία των μελών τους

 ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος  δημιουργούν ομάδες κρούσης για προστασία των μελών τους

Με παρόντα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας Παναγιώτη Αρσονιάδη συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, όπου κυρίαρχο θέμα συζητήσεως ήταν τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τα κατασχετήρια έγγραφα που αποστέλλονται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Πρόκειται για τη νέα δημόσια υπηρεσία που ανέλαβε το καθήκον αποστολής αυστηρών προειδοποιήσεων προς τους οφειλέτες, σχετικά με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεων ακόμη και σε πρώτες κατοικίες. Το ΚΕΑΟ της Καβάλας στεγάζεται στο κτήριο του ΙΚΑ.

Οι μαζικές αντιδράσεις των επαγγελματιών σε όλη τη χώρα οδήγησε τους «πεφωτισμένους εγκεφάλους» του οικονομικού επιτελείου να εφεύρουν νέες μεθόδους πιέσεων και «αρπαγής» περιουσιακών στοιχείων. Με δεδομένη την απόλυτη ταύτιση απόψεων και τη συνεργασία της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου στο θέμα των ασφαλιστικών οφειλών, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων κρούσης για την προστασία των μελών τους.

Όσες μεθόδους διαμαρτυρίας κι αν δοκίμασαν μέχρι σήμερα έμποροι κι επαγγελματίες δεν επέτυχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, γι’ αυτό και επέλεξαν τις δυναμικότερες κινήσεις όπως η κατάθεση εξωδίκων κατά του ασφαλιστικού τους φορέα. Η νέα κίνηση που αποφασίστηκε θα αποδείξει στα μέλη των δύο φορέων ότι οι διοικήσεις στέκονται ακόμη πιο δυναμικά στο πλευρό των μελών, επιχειρώντας να προασπίσουν το δυνατόν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντά τους.

Δεν είναι άγνωστες οι δραματικές καταστάσεις που βιώνουν επαγγελματίες και καταστηματάρχες στη διάρκεια της τελευταίας 5ετιας. «Οι συνάδελφοί μας δεν είναι “μπατάκια” όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν κάποιοι βουλευτές. Είμαστε όλοι μας άνθρωποι που βρεθήκαμε σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση και χρήζουμε κρατικής στήριξης», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης.

Οι ομάδες κρούσης θα αποτελούνται από μέλη των φορέων που έχουν συνυπογράψει το εξώδικο και θα είναι ενήμερα, ώστε να παρίστανται δυναμικά σε διαδικασίες πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Στόχος τους θα είναι οι μαζικές διαμαρτυρίες και η αποτροπή των μέτρων όπου κριθεί απαραίτητο. Αν και έχει ζητηθεί αρμοδίως, ωστόσο υπεύθυνη απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής για τα ακριβή ποσά που χρωστά κάθε οφειλέτης. Γι’ αυτό και παραμένει άγνωστο το πότε μπορεί μια υπόθεση οφειλής να οδηγηθεί στη φάση του πλειστηριασμού.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς θα επισκεφθεί τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, όπου θα τεθούν σε διάλογο όλα τα προβλήματα και θα εξετασθεί η κοινή δράση σε καυτούς τομείς όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό ζήτημα.

Στο πλαίσιο της συνεδριάσεως που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, έπρεπε να επιλέξει τους εκπροσώπους του σε όργανα κι επιτροπές του δήμου Καβάλας. Η εκπροσώπηση βασίζεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του δήμου και του συλλόγου. Πέραν της διοικήσεως της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ όπου θα μετέχει έμπορος, συμμετοχή θα υπάρχει επίσης στην επιτροπή του ΙΚΑ αλλά και αρκετές ακόμη δημοτικές επιτροπές. Η διοίκηση του συλλόγου κάλεσε στα γραφεία της τον αντιδήμαρχο οικονομικών Δημοσθένη Τουλκίδη με τον οποίο συζητήθηκε η διοργάνωση της «Λευκή Νύχτα» και η συνεργασία ώστε να προγραμματισθούν παράλληλες δράσεις. Μπορεί η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να μη συνάντησε ακόμη εθιμοτυπικά τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ωστόσο τηλεφωνική επικοινωνία προηγήθηκε και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση.

 

Διαβάστε επίσης