• 18 Μαΐου 2024,

Οικογενειακή ατμόσφαιρα στην πίτα του νοσοκομείου

 Οικογενειακή ατμόσφαιρα στην πίτα του νοσοκομείου

Οικογενειακή ατμόσφαιρα επικράτησε χθες στην εκδήλωση που έγινε στο νοσοκομείο για την κοπή της βασιλόπιτας της νέας χρονιάς του ιδρύματος.
Ρόλο έπαιξε ότι η κοπή της βασιλόπιτας έγινε μεταξύ γνωστών σταθερών συνεργατών εδώ και πολλά χρόνια.
Απουσίαζε ο διορισμένος από το υπουργείο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής, κι έτσι βασιλόπιτα έκοψαν αυτοί που έτσι κι αλλιώς εργάζονται για πολλά χρόνια στο νοσοκομείο της Καβάλας.
Την καθιερωμένη ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Καμπουρίδης, γιατρός που εκτελεί χρέη διοικητή στο νοσοκομείο, ως διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας αυτού. Ο κ. Καμπουρίδης ήταν σύντομος, συγκεκριμένος και ειλικρινής προς τους εργαζόμενους, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Τους ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση που του δείχνουν στην προσωρινή αποστολή που έχει αναλάβει.
Δεν κόπηκε μία βασιλόπιτα αλλά περισσότερες. Αγορασμένες μάλιστα από τη Δράμα. Αυτό έγινε για να πάρουν όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου μεγάλα κομμάτια.
Η αναισθησιολογική κλινική που έτυχε το τυχερό νόμισμα πήρε το δώρο. Μία καφετιέρα.
Πριν από την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη, εκπρόσωπος των γιατρών Ένωσης των γιατρών του νοσοκομείου, αλλά και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξ. Κροκίδης, ο Βαγγέλης Καμπουρίδης μίλησε στην εφημερίδα μας. Αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα επειδή το νοσοκομείο προσωρινά δεν έχει διοικητή και αναπληρωτή διοικητή. Είπε ότι το ζήτημα που διαχειρίζεται από την αρχή, το έχουν στο νοσοκομείο με τα ακριβά φάρμακα, τακτοποιείται. Αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού. Ήταν όμως αισιόδοξος κι ευχάριστος στους δημοσιογράφους αλλά και στην ομιλία προς τους συναδέλφους τους. Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Στη δημόσια διοίκηση δεν υπάρχουν κενά. Όποιος και να λείπει αντικαθίσταται πάντα. Άρα μία χαρά λειτουργεί το νοσοκομείο».
ΕΡ: Τι στόχους βάζετε για τη νέα χρονιά;
ΑΠ: «Οι στόχοι μας είναι να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας, δηλαδή μας έχει προστεθεί φέτος και το έργο των ακριβών φαρμάκων, να μπορέσουμε μέσα από τη λειτουργία του φαρμακείο να το φέρουμε σε πέρας κι αυτό και μου φαίνεται πως μέχρι στιγμής ομαλοποιείται η κατάσταση κι από την άλλη να μπορέσουμε με τρόπο, ζητώντας – απαιτώντας ν΄ αυξήσουμε το προσωπικό μας, είτε νοσηλευτικό, είτε ιατρικό».
ΕΡ: Είναι ορατό κάτι τέτοιο;
ΑΠ: «Νομίζω πως ναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».
ΕΡ: Έχετε κάποιο νέο από την Εγνατία οδό σχετικά με το πάρκιγκ του νοσοκομείου;
ΑΠ: «Όχι».

Διαβάστε επίσης