Οι απατεώνες συμβούλευαν τον 76χρονο: «Πάρε και μία βεβαίωση για την εφορία!»

 Οι απατεώνες συμβούλευαν τον 76χρονο: «Πάρε και μία βεβαίωση για την εφορία!»

Το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας ασχολείται από την Παρασκευή με το πρωτοφανές περιστατικό εξαπάτησης 76χρονου, από τον οποίο δύο άτομα (άνδρας- γυναίκα) πήραν συνολικό ποσό 11.000 ευρώ. Υπάρχει αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί αφού εκτός από τα στοιχεία που έδωσε στους αστυνομικούς το θύμα, συγκεντρώθηκε υλικό από τις κάμερες της τράπεζας. Εκεί οι δύο δράστες οδήγησαν τον 76χρονο προκειμένου να κάνει ανάληψη 9.000 ευρώ. Χρήματα που τους έδωσε επίσης. Κι όταν πήραν όσα είχαν να πάρουν τον συμβούλεψαν κιόλας. «Πήγαινε τώρα να πάρεις βεβαίωση από τη Τράπεζα που θα χρησιμοποιήσεις στην εφορία» του είπαν. Ο συνταξιούχος ξαναμπήκε στη τράπεζα να πάρει τη βεβαίωση κι αυτοί έγιναν «καπνός».

Η ιστορία άρχισε την Παρασκευή το μεσημέρι. Μια γυναίκα επισκέφθηκε τον ηλικιωμένο σπίτι του στη συνοικία του Βύρωνα. Αρχικά του είπε ότι ήθελε να του πουλήσει λάδια. Η γυναίκα περιγράφεται ως εμφανίσιμη. Μετά τα λάδια η συζήτηση άλλαξε κι αναφέρθηκε ο λογιστής του ηλικιωμένου. Τότε η απάτη άρχισε να μπαίνει στην ουσία της. Ο 76χρονος είχε σπίτι του 2.000 ευρώ που τα έδωσε στη γυναίκα για να τα δώσει στον λογιστή του. Μέχρι να τα βρει και να τα δώσει στη γυναίκα, αυτή του έκλεψε χρυσαφικά. Μετά βγήκαν μαζί έξω από το σπίτι για να μεταβούν στην τράπεζα να γίνει η ανάληψη. Μπήκαν και οι δύο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας- συνεργός. Έφθασαν στην κεντρική πλατεία κι ο ηλικιωμένος έκανε την ανάληψη «χάνοντας» συνολικό ποσό 11.000 ευρώ.

Στην Α.Δ. Καβάλας λένε ότι οι δράστες είναι «γνωστοί- άγνωστοι». Αναφέρονται σε προηγούμενα περιστατικά απάτης στην Καβάλα που είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα. Πιθανόν από τους ίδιους δράστες. Καταγγελία για τόσο σοβαρή απάτη είχε να γίνει στην Α.Δ. Καβάλας από το περασμένο Καλοκαίρι.

«Κακώς ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν σπίτι τους τόσα χρήματα. Πρέπει για αυτό να μεριμνήσουν τα νεότερα στην ηλικία συγγενικά τους πρόσωπα» λένε οι αστυνομικοί.

 

Διαβάστε επίσης