• 9 Μαΐου 2024,

Οι απεργοί καθηγητές έξω από τα σχολεία!

 Οι απεργοί καθηγητές έξω από τα σχολεία!

Αρχίζει σήμερα και στο νομό Καβάλας η απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Πρόκειται για την πρώτη πενθήμερη απεργία, που αρχίζει σήμερα το πρωί. Την Πέμπτη η ΕΛΜΕ Καβάλας έχει ορίσει γενική συνέλευση, το απόγευμα της ίδιας μέρας, η απόφαση της οποίας θα μεταφερθεί στην συνάντηση των προέδρων ΕΛΜΕ όλης της χώρας, που θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στην Αθήνα.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας, έχει προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή απεργία. Αισιοδοξεί ότι ειδικά τις πρώτες μέρες τα νούμερα συμμετοχής θα είναι πολύ μεγάλα. Καλεί τους απεργούς καθηγητές να βρίσκονται στα σχολεία σήμερα το πρωί, έξω από τα σχολικά κτήρια, για να ενημερώνουν τους μαθητές, τους γονείς, τους πολίτες γενικότερα, για τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτή η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.

«Εάν διαβάσετε το νόμο για το νέο λύκειο, θα είστε μαζί μας από την πρώτη στιγμή, ίσως και πιο δυναμικά από μας», είπε στην εφημερίδα μας, η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας, Άννα Μαγαρισιώτη. Σημειώνει ότι είναι τόσο σημαντικές οι αλλαγές, στο νέο λύκειο, τόσο δύσκολα τα πράγματα για τους μαθητές από την πρώτη τάξη, που αν αυτό γίνει γνωστό στην κοινωνία, τότε αυτή θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των καθηγητών.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας είναι από τις πιο δραστήριες ΕΛΜΕ της χώρας. Δεν έπαψε να έχει κινητοποιήσεις και δραστηριότητες όλο το καλοκαίρι. Γι΄ αυτό και πιστεύει ότι η δουλειά του καλοκαιριού μαζί με τις πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο παιδείας, θα συντελέσουν στο να έχει μεγάλη συμμετοχή η απεργία στο νομό Καβάλας.

Στις 11.00 σήμερα το πρωί απεργοί έχουνε ραντεβού στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης