Οι βαθμοί στα σχολεία

 Οι βαθμοί στα σχολεία

Στις 10.00  το πρωί είχανε φτάσει σε όλα τα λύκεια του νομού Καβάλας οι βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις των αποφοίτων των λυκείων υποψήφιων για συνέχιση των σπουδών τους, σε πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.
Καθηγητές, γονείς και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, έμαθαν τους βαθμούς στα σχολεία. Λίγοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα από την ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας. Οι βαθμοί ήταν πάνω – κάτω οι αναμενόμενοι. Τα παιδιά ήξεραν καλά πως είχανε γράψει. Όπως κάθε χρόνο υπήρχαν αυτοί που χάρηκαν και πανηγύρισαν την επιτυχία τους. Θεωρείται σίγουρο ότι εισάγονται στις σχολές προτίμησής τους. Υπήρξαν αυτοί που βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, όπως επίσης κι οι αδιάφοροι, που γνωρίζοντας ότι δεν έχουνε καλούς βαθμούς, δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να τους μάθουν επίσημα κι αναλυτικά.
Η διαδικασία συνεχίζεται το μήνα Ιούλιο με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Στο τέλος Αυγούστου θα γίνουν γνωστές οι βάσεις κάθε σχολής, οπότε θα μάθει κάθε υποψήφιος ακριβώς σε ποια σχολή εισάγεται.
Φέτος το υπουργείο παιδείας υπόσχεται μεγαλύτερα περιθώρια για πραγματοποίηση μεταγραφών προκειμένου όσο γίνεται περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές να συνεχίσουν τις σπουδές τους όσο πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

 

Διαβάστε επίσης