Οι Βαλκάνιοι και οι Τούρκοι τουρίστες κάνουν την διαφορά

 Οι Βαλκάνιοι και οι Τούρκοι τουρίστες κάνουν την διαφορά

Το κύριο χαρακτηριστικό των ημερών είναι ο αυξημένος αριθμός τουριστών που βρίσκεται στην περιοχή και την Θάσο και έχουν κάνει την διαφορά.

Μια χώρα με capital controls σε διαρκή απειλή για χρεοκοπία δίνει μια διαφορετική εικόνα μόνο και μόνο λόγω των τουριστών που φαίνεται οτι και φέτος τον Αύγουστο κάνανε απόβαση στην περιοχή μας.

Εκτός απο τους γνωστούς μας Βαλκάνιους τουρίστες φέτος έχουμε περισσότερο απο κάθε άλλο καλοκαίρι και τους Τούρκους που ήρθανε με φόρα και είναι και ορεξάτοι.

Μάλιστα οι Τούρκοι φαίνεται οτι απο φέτος το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν και την Θάσο η οποία τίνει να γίνει ο αγαπημένος τους καλοκαιρινός προορισμός.

Και πέρσι το καλοκαίρι είχαμε Τούρκους στο νησί αλλα φέτος νομίζω οτι η άφιξη τους έσπασε όλα τα ρεκόρ και άφησε υποσχέσεις για μεγαλύτερες περισσότερες ακόμα επισκέψεις τα επόμενα χρόνια.

Οι Τούρκοι σε σχέση με τους Ρουμάνους και του Βούλγαρους να ξέρετε οτι έχουν μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και αυτοί που έρχονται για διακοπές στην Καβάλα ή την Θάσο έρχονται για να ξοδέψουν και οχι να κάνουν διακοπές λιτότητας όπως γίνεται με τους περισσότερους Βούλγαρους.

Οι Τούρκοι τα επόμενα καλοκαίρια να μου το θυμηθείτε αν δεν πέσει εν τω μεταξύ ο Ερντογάν θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη της χώρας μας.

Πάντως η συμβολή των Βαλκάνιων και των Τούρκων στην τουριστική κίνηση της περιοχής μας είναι τεράστια και πραγματικά δεν ξέρω ποια θα ήταν η τύχη και η μοίρα μας αν δεν τους είχαμε και αυτούς.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και ζούμε στιγμές συμφωνίας με τους δανειστές περιμένοντας την εκταμίευση της πρώτης δόσης που στην ουσία θα κλειδώσουν την συμφωνία και θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Στο εσωτερικό μόλις θα πέσει η πρώτη δόση θα δρομολογηθούν εκλογές ενώ στο εξωτερικό  η εκταμίευση θα στείλει μήνυμα σταθερότητας.

Είναι πολύ πιθανό ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος με την υπογραψή συμφωνίας με τους δανειστές να είναι και η αύξηση των capital controls η οποία θα πρέπει να γίνει μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης για να μπορέσουν όλοι να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Φαίνεται οτι μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά για τον Τσίπρα και ο προγραμματισμός που έχει στο μυαλό του βγαίνει.

Η επόμενη κίνηση του είναι να κάνει εκλογές για να μπορέσει να καθαρίσει οριστικά με την αριστερή πλατφόρμα που πλέον είναι απέναντι στην κυβέρνηση του.

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας απο την Βίκυ Σταμάτη η οποία μόλις έμαθε οτι το παιδί της νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Λάρισας άρπαξε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της αλλα επειδή το μαχαίρι δεν έκοβε ούτε πεθαμένα αρχ…. που λέει και ο λαός την γύτωσε μια μια γρατζουνιά.

Τώρα η κ.Σταμάτη που έχει συνέλθει ζητάει ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να βρεθεί κοντά στο παιδί της.

Οσο αφορά τον καιρό ΄των επόμενων ημερών φαίνεται οτι οι θερμοκρασίες γίνονται νορμάλ για την εποχή και μετά την χθεσινή βροχούλα επανερχόμαστε στις ηλιόλουστη καθημερινότητα.

Φιλιά και δακρυγόνα ίσως να έχουμε απο Πέμπτη και μετά αν και είναι νωρίς να μιλάμε απο σήμερα για τον καιρό στο τέλος της εβδομάδας.

Θα κατατεθεί μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία χρέη έως και 20.000 ευρώ προς τις τράπεζες θα διαγράφονται αν αποδυκενείεται οτι οι οφειλέτες δεν έχουν έσοδα και ακίνητα.

Δηλαδή αν αποδυκνείεται οτι δεν έχεις στο ήλιο μοίρα θα γλυτώνεις χρέη μέχρι και 20 χιλιάδες ευρώ.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Μπορεί να έχουμε αφήσει πίσω μας τον 15Αύγουστο αλλα δεν έχουμε αφήσει πίσω μας το καλοκαίρι και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Βαστάτε ακόμα και μην παραδίνεστε γιατί είναι νωρίς απο τώρα να έχουμε φθινοπωρινή ψυχολογία.

Οσο μπορούμε συνεχίζουμε να ζούμε σε ρυθμούς καλοκαιρινούς.

Μην χάνετε το κουράγιο σας και να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο και οχι μισοάδειο.

Στο τέλος όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ινδοί όλα καλά θα πάνε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ!

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης