• 4 Μαΐου 2024,

Οι γιορτές τέλειωσαν, η Καβάλα καλείται να συμμετάσχει στην …προεκλογική Περίοδο

 Οι γιορτές τέλειωσαν, η Καβάλα καλείται να συμμετάσχει στην …προεκλογική Περίοδο

Σε ακόμη ταχύτερους προ του δημοψηφίσματος ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Καβάλα, προκειμένου να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει στα γεγονότα που επηρεάζουν όλη τη χώρα. Οι τοπικές γιορτές τέλειωσαν, οι ελπίδες μιας συμφωνίας πριν το δημοψήφισμα μας τέλειωσαν επίσης. Ως εκ τούτου οι υποστηρικτές του «όχι» και του «ναι» δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν την δική τους προσπάθεια στην πόλη και τον νομό.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει στην Καβάλα η συγκέντρωση της ΝΟΔΕ με ομιλητή τον κ. Κουμουτσάκο. Νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επιδιώκει να δημιουργήσει επιτροπή αγώνα υπέρ του «όχι». Είναι βέβαιο ότι ως την Παρασκευή θα έρθει στην Καβάλα εκπρόσωπος του κόμματος ή της Κυβέρνησης προκειμένου να μιλήσει σε συγκέντρωση. Χθες το απόγευμα τοποθετήθηκε πανό υπέρ του «όχι» στην πλατεία Καπνεργάτη (φώτο), χθες έγινε νέα διανομή φυλλαδίων στην παραλία επίσης υπέρ του «όχι».

Οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων παρακολουθούν, δεν αποκλείεται να παρουσιάσουν κι αυτοί κάποια δραστηριότητα μέχρι την Κυριακή. Σήμερα επαναλειτουργεί η τοπική αγορά, η οποία λόγω της εορτής του Αποστόλου Παύλου δεν λειτούργησε χθες. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Η γενικότερη ανησυχία κι αποσταθεροποίηση θα επηρεάσει και τους καταναλωτές της πόλης, όπως άλλωστε ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Οι μικρομεσαίοι θα έχουν τα γνωστά προβλήματα της κρίσης, ακόμη πιο έντονα τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Όσο για τις τράπεζες, από χθες το μεσημέρι μοιράζουν (μέσω των ΑΤΜ) χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Έως τρία σε κάθε έναν που έχει συναλλαγή. Με κλειστές τις τράπεζες, με το δημοψήφισμα τόσο κοντά και τόσο κρίσιμο είναι σίγουρο ότι τη νύφη θα τη πληρώσει πάλι ο ιδιωτικός τομέας. Ο οποίος θα αργήσει να συνέλθει από αυτά που μόλις τώρα άρχισαν.

Καύσιμα υπάρχουν

Ουρές υπήρξαν χθες στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο κέντρο της πόλης. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των πρατηριούχων του Νομού Καβάλας Φώτης Πούλος άλλαξε μόνο ο τρόπος πληρωμής των ΕΛΠΕ. Πληρώνονται αμέσως και μετά διαθέτουν τα καύσιμα. Αρκετοί πήγαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη με τα λεφτά στο χέρι. Έφεραν καύσιμα για τα καταστήματα τους. Άλλα πρατήρια δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα, έμειναν κλειστά για κάποιες ώρες. Με λίγα λόγια καύσιμα υπάρχουν αλλά η διαδικασία για να φθάσουν στο πρατήριο περιπλέκεται, αργεί. Ανησυχία πάντως για τα καύσιμα δεν πρέπει να υπάρχει, το δηλώνουν και οι πρατηριούχοι του Νομού μας.

Διαβάστε επίσης