Οι γυναίκες τότε, οι γυναίκες σήμερα

 Οι γυναίκες τότε, οι γυναίκες σήμερα

Το απόγευμα του Σαββάτου στη δημοτική καπναποθήκη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την ημέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την επιτροπή ισότητας του Δήμου Καβάλας, στην πραγματικότητα συμμετείχαν κι άλλοι τοπικοί σύλλογοι, που εκπροσωπούνται στην επιτροπή ισότητας, δηλαδή, είναι σύλλογοι γυναικών.

Στην εκδήλωση αυτή κεντρική ομιλήτρια ήταν η συνταξιούχος και συγγραφέας Ευθυμία Πέγιου. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις γυναίκες καπνεργάτριες, σε μία εισήγηση που είχε ενδιαφέρον, περιελάμβανε δε αποσπάσματα από το βιβλίο της. Εισαγωγικά μίλησε η Ρούλα Γλυκοπούλου, αλλά και η δημοτική σύμβουλος Χρύσα Πυραλεμίδου.

Όμορφη παρέμβαση στην εκδήλωση έκαναν μαθητές του δημοτικού ωδείου, ενώ τραγούδια με θαυμάσιο τρόπο ερμήνευσε η Έφη Πριμικιρλίδου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης αναπτύχθηκε κι ένας όμορφος διάλογος προεκλογικού περιεχομένου, ανάμεσα στον Κωστή Σιμιτσή, τη Δήμητρα Τσανάκα και την Άννα Σπανδώνη.

«Η Καβάλα θ΄ αποκτήσει γυναίκα δήμαρχο το 2019», ευχήθηκε ο Κωστής Σιμιτσής. «Εμένα με ξεγέλασαν και με έκαναν πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου» προσέθεσε η Άννα Σπανδώνη. Ενώ η Δήμητρα Τσανάκα υπερκέρασε τα προηγούμενα λέγοντας ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Καβάλα, το Μάιο του 2014. Πέρα από αυτούς τους υπαινιγμούς που έγιναν με πολύ ευγενικό τρόπο κι εγκρίθηκαν από το ακροατήριο, ο Κ. Σιμιτσής είπε ότι «η Καβάλα είναι πόλη της ισότητας των δύο φύλων». Η Άννα Σπανδώνη σημείωσε ότι «στην Καβάλα υπάρχουν πολλές γυναίκες που προσφέρουν, μία απ΄ αυτές είπε είναι η κα Πέγιου», ενώ παρόμοιους χαιρετισμούς έκαναν κι άλλοι επίσημοι.

 

=

 

Διαβάστε επίσης