• 20 Μαΐου 2024,

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται δυναμικά

 Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται δυναμικά

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στην Καβάλα, οι δημοτικοί υπάλληλοι. Από το πρωί  υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις της προηγούμενης μέρας, όπως ακριβώς πάρθηκαν στη γενική συνέλευση του σωματείου. Βρέθηκαν σε καθεστώς κατάληψης τα δύο δημαρχεία και το κτήριο της δημοτικής αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι ήταν όλοι συγκεντρωμένοι στην αυλή του δημαρχείου, όπου μάλιστα τους δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες επισκέφθηκαν άλλοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.

Στην πρόσοψη του μεγάλου κτηρίου του δημαρχείου, υπάρχει η ταμπέλα κατάληψη, ενώ συμβολικά οι δημοτικοί αστυνομικοί, έβαλαν στην είσοδο της υπηρεσίας τους, πινακίδα σφράγισης καταστήματος, που συνήθως χρησιμοποιηθούν όταν σφραγίζουν υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής μπήκε στο γραφείο του το πρωί, παρά την κατάληψη, ενώ αρκετές υπηρεσίες λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας. Όπως για παράδειγμα το ληξιαρχείο, αλλά κι άλλες διοικητικές υπηρεσίες, που είχαν συναλλαγές και δε μπορούσαν να αναβληθούν με το κοινό. Για παράδειγμα εξελίχθηκε κανονικά η διαδικασία προσλήψεων τεχνιτών – εργατών που από την ερχόμενη εβδομάδα θα απασχοληθούν στα δημοτικά έργα αυτεπιστασίας.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας, έχουνε το μυαλό τους στην Αθήνα, από όπου περιμένουν νεότερα. Σημειώνουμε ότι και χθες εργάστηκε κανονικά η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί υπάλληλοι στη Θάσο, το Δήμο Παγγαίου και το Δήμο Νέστου, χθες εργάστηκαν κανονικά.

 

 

Διαβάστε επίσης