• 7 Μαΐου 2024,

Οι Κύπριοι ετοιμάζονται να επανέλθουν – Πάρης Ροτοκλής: « Ενδιαφερόμαστε για τον ΑΟΚ»

 Οι Κύπριοι ετοιμάζονται να επανέλθουν – Πάρης Ροτοκλής: « Ενδιαφερόμαστε για τον ΑΟΚ»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αποκλειστικές δηλώσεις του Κυπρίου Πάρη Ροτοκλή στους 93, 7, γύρω από το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ΠΑΕ ΑΟΚ.

Ο Πάνος Ροτοκλής είναι προπονητής ποδοσφαίρου και εκπροσωπεί μια ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Εχει έρθει στην Καβάλα και έχει συναντηθεί με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Την τελευταία φορά ήταν περίπου πριν από ένα μήνα. Το «προξενιό» το έκανε ο Καβαλιώτης Δημήτρης Παϊτατζόγλου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μεγαλόνησο ενώ πριν ήταν ιδιοκτήτης Σνακ Μπαρ στην πόλη μας.

Ο Πάρης Ροτοκλής στην αρχή των δηλώσεων του τόνισε: « Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου με επίσημα διπλώματα της ΟΥΕΦΑ.

Στην Καβάλα ήρθα αρχικά με σκοπό να δημιουργήσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να φιλοξενούμε ομάδες από την Ευρώπη για προετοιμασίες. Επίσης επειδή μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, στο μυαλό μας ήταν και οι Ακαδημίες.

Με την παρότρυνση του συμπολίτη σας Δημήτρη Παϊτατζόγλου, επεκτάθηκε το ενδιαφέρον μας και για την ΠΑΕ ΑΟΚ, κάνοντας μια φιλοσοφική συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Τσοκτουρίδη που εκτιμώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος.

Βέβαια δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς ποια είναι τα χρέη της ομάδας προς τρίτους και δε θα μείνουμε σε αυτά που θα ειπωθούν από τους παράγοντες. Θα βάλουμε ορκωτούς λογιστές για να προχωρήσει το θέμα, έτσι όπως πρέπει να προχωρήσει.

Την τελευταία φορά που ήρθα στην Καβάλα ήταν το Μάρτιο, όταν είχε χορό ο ερασιτέχνης αλλά τότε θεώρησα σωστό να μην παρουσιαστώ σε αυτήν την εκδήλωση αν και προσκλήθηκα από ανθρώπους.

Εκπροσωπώ μια ομάδα από ανθρώπους που ασχολούνται σε καθημερινή βάση με το ποδόσφαιρο. Εμείς κοιτάζουμε πρώτα απ` όλα το ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα αρχικά πήγαμε στη Νάουσα, στην Έδεσσα και στη Βέροια, προκειμένου να δούμε χώρους για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εκεί υπήρχαν κάποια προβλήματα με τους Δήμους. Στην Καβάλα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις. Ένα και ένα κάνουν δυο. Το βοηθητικό γήπεδο που κάνει προπόνηση ο ΑΟΚ στην Κύπρο δε θα το χρησιμοποιούσαν ποτέ. Δε κάνει ούτε για… αγροτικό».

Εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα, αφού στην Κύπρο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Βέβαια επικροτούμε την παρουσία που είχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ, αλλά υπάρχουν άλλα βασικά ζητήματα που δε βοηθάνε. Δεν υπάρχουν οι υποδομές».

Ο Πάρης Ροτοκλής ρωτήθηκε για το πότε θα επανέλθει το ενδιαφέρον για την ΠΑΕ: « Καταλαβαίνεται και εσείς ότι οι στιγμές είναι δύσκολες στην Κύπρο. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή δε θα συνεχιστεί. Απλά το δικό μας πρόβλημα είναι τραπεζικό και όχι με το δημόσιο. Τώρα προσπαθούμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι θα επανέλθουμε».

Ο Πάρης Ρωτοκλής δε θέλησε να αναφερθεί στα ονόματα των συνεργατών του. Είπα απλά ότι επώνυμα άτομα που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια.

Ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας ότι πρέπει να πιστέψει η κοινωνία της Καβάλας, ότι η ομάδα αυτή που θέλει να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, αποτελείτε από σοβαρά άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην ομάδα Ροτοκλή συμμετέχει και ένα πολύ μεγάλο όνομα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Επίσης στους άμεσους συνεργάτες είναι και ο Καβαλιώτης Δημήτρης Παϊτατζόγλου.

*Παίζει και άλλο ενδιαφέρον

Παράλληλα με τις δηλώσεις του Πάρη Ροτοκλή για ενδιαφέρον των Κυπρίων, φουντώνουν και πάλι οι φήμες ότι υπάρχει ενδιαφέρον από… αλλού. Μάλιστα ήδη μπορεί να έγινε ραντεβού του ενδιαφερόμενου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργου Τσοκτουρίδη.

Δεν έχουν βγει προς τα έξω λεπτομέρειες, ούτε το όνομα του ενδιαφερομένου που ίσως να μην είναι άγνωστος προς την Καβάλα.

*Αύριο με Πιερικό στην Κατερίνη

Ο ΑΟΚ αγωνίζεται αύριο στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής το πρωταθλήματος της Β` Εθνικής.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι και αμέσως μετά ο Γιώργος Μαραντάς θα ανακοινώσει την αποστολή για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δεν υπολογίζονται ο Ουσμάν Μπάρι και ο Εν Ντιαγιέ.

Ο δεύτερος αποτελεί παρελθόν από τον ΑΟΚ, ο πρώτος είναι τιμωρημένος. Αναφορικά με την ενδεκάδα, παίζονται αρκετές θέσεις.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Αποστολίδης. Δεξιά στην άμυνα ο Παγώνης η ο Κοτίτσας. Αριστερά ο Καλαγκάνης. Δύο στόπερ ο Τριποτσέρης και ο Μαραγκός. Αν ο Μαραγκός παίξει στη μεσαία γραμμή, τότε στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Κάργας.

Στη μεσαία γραμμή υποψήφιοι για τις δυο θέσεις των αμυντικών μέσων είναι ο Ντουτσαρίδης, ο Μαραγκός, ο Τάσιτς και ο Κοτίτσας.

Στη θέση του Ουσμάν Μπάρι, μάλλον θα παίξει ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Στα πλάγια υποψήφιοι είναι ο Ντος Σάντος, ο Πλιάγκας, ο Ντόσης.

Στην επίθεση στη θέση του Εν Ντιαγιέ, μάλλον πάλι θα ξεκινήσει ο νεαρός Θεοδωρίδης.

Υπολογίζεται και ο Μπρατσιάνι. Ακόμη στην αποστολή ίσως έχουμε ορισμένες εκπλήξεις που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη φιλοσοφία που από εδώ και πέρα θα ισχύσει.

*Τι έγινε στο ματς του Α` γύρου

Ο ΑΟΚ είχε χάσει στο ματς του πρώτου γύρου στο «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0 από τον Πιερικό. Ηταν ένα πολύ κακό απόγευμα. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση είχε πετύχει στο 9` ο Μαρτίν με κεφαλιά. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Ο ΑΟΚ με το Χλωρό στο 44` και ο Πιερικός στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαρτίν. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σφακιανάκης από την Αθήνα. Στους πάγκους των δυο ομάδων καθόταν ο Βασιλακάκης και ο Μιτόσεβιτς. Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί με τις ακόλουθες συνθέσεις.

ΑΟΚ: Αποστολίδης, Γελαδάρης, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκάκε, Ντιέ, Χλωρός, Ποσίνκοβιτς, Μπρατσιάνι. Αλλαγές είχαν αγωνιστεί ο Πλιάγκας στο 46` στη θέση του Ποσίνκοβιτς, ο Οξύζογλου στο 68` στη θέση του Γελαδάρη και ο Ντος Σάντος στο 72` στη θέση του Μπρατσιάνι.

Πιερικός: Τόλιος, Νίκου, Γιαζιτζόγλου ,Δήμου, Δεσποτόφσκι, Ίτσιος, Καθάριος, Μαρτίν, Καραγκούνης, Φαμπίνιο. Αλλαγές έπαιξαν ο Καρτσαμπάς στο 71 ` στη θέση του Καθάριου. Ο Κόιτς στο 79` στη θέση του Φαμπίνιο και στο 91` ο Παναγιωτίδης στη θέση του Μαρτίν.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης