• 19 Μαΐου 2024,

Οι πρώτες ομπρέλες στην Καλαμίτσα

 Οι πρώτες ομπρέλες στην Καλαμίτσα

Χθες το πρωί άρχισε η τοποθέτηση των πρώτων ομπρελών στην Ακτή Καλαμίτσας. Το γεγονός έγινε δεκτό με θετικά σχόλια από τους πολίτες, οι οποίοι παρατήρησαν ωστόσο ότι οι ομπρέλες είναι λίγες, βγαίνουν αργά – αραιά στην Ακτή της Καλαμίτσας, στα σημεία όπου δεν υπάρχει εκμετάλλευση από αναψυκτήρια ή παραλιακά μπαρ.

Ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει τις πρώτες του κινήσεις με προτεραιότητα τις ακτές που έλαβαν γαλάζια σημαία, την Ακτή της Καλαμίτσας και από την ερχόμενη εβδομάδα, την Ακτή του Περιγιαλίου.

Σήμερα η υπηρεσία που ασχολείται με τις Ακτές διαθέτει 4 μόνο άτομα προσωπικό. Υπό κανονικές συνθήκες τα άτομα αυτά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον οκτώ.

Εγκαταστάθηκαν χθες οι πρώτες ομπρέλες και βέβαια για τις ξαπλώστρες δεν γίνεται ακόμα λόγος.

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας κι εφόσον βοηθήσει ο καιρός ομπρέλες θα έχουν εγκατασταθεί και στην Ακτή του Περιγιαλίου.

Ο Δήμος Καβάλας αναζητά πάντα επιπλέον προσωπικό που το χρειάζεται, σε κάθε δραστηριότητα αυτή τη θερινή περίοδο, δηλαδή για τις ακτές, την καθαριότητα και φυσικά το κόψιμο των χόρτων.

Η πληροφόρηση που υπάρχει αναφέρει ότι το προσωπικό της Κοινωφελούς εργασίας θα πιάσει δουλειά στις 15 Ιουνίου, δηλαδή μετά από 20 ημέρες.

Το υπουργείο υπόσχεται κι άλλους εποχιακούς μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο Δήμος Καβάλας όμως θέλει να τους έχει στη διάθεσή του το δυνατόν συντομότερο, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Λόγω των ιστιοπλοϊκών αγώνων οι δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν και περιποιήθηκαν την περιοχή του πάρκου Φαλήρου. Το πάρκο είναι πεντακάθαρο και ήδη χρησιμοποιείται από κατασκηνωτές, αθλητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας.

Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή παρατηρήθηκε στο πάρκο Φαλήρου κίνηση τσιγγάνων, ορισμένοι από τους οποίους διανυκτέρευσαν εκεί. Υπάρχει ανησυχία από την πλευρά του Δήμου Καβάλας μήπως η αθίγγανοι δημιουργήσουν καινούρια προβλήματα, πολύ περισσότερο όταν στην ίδια περιοχή, έχουν εγκατασταθεί αρκετοί ιστιοπλόοι. Γι΄ αυτό το λόγο φέρεται να υπάρχει ενημέρωση της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να λάβει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιοχής.

Ο Δήμος Καβάλας εξηγεί ότι χρεώθηκε ουσιαστικά να μετατρέψει προσωρινά ένα τμήμα του πάρκου Φαλήρου σε χώρο κάμπιγκ διότι διαφορετικά ο ναυτικός όμιλος Καβάλας δε μπορούσε να εξασφαλίσει τη μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση των ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Διαβάστε επίσης