Οι Συλλογές Καλοταράνη στην εκπομπή της Ελ. Μενεγάκη

 Οι Συλλογές Καλοταράνη στην εκπομπή της Ελ. Μενεγάκη

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου στην Μεσημεριανή εκπομπή ΕΛΕΝΗ στον σταθμό Alpha με την Ελένη Μενεγάκη, υπήρχε σχετικό αφιέρωμα στην διακόσμηση του σπιτιού. Καλεσμένη στην εκπομπή ήταν η γνωστή διακοσμήτρια και παρουσιάστρια Σισσυ Φειδα, η οποία παρουσίασε δείγματα της δουλειάς της αλλά και τις τάσεις του Χειμώνα 2014 /  Άνοιξης 2015. Ο κύριος όγκος των συλλογών που παρουσίασε ανήκουν στην Καλοταρανης ΑΕ, η οποία με μια συλλογή σχεδιασμένη και μελετημένη ειδικά για τις χώρες της Μεσογείου κυριαρχεί στις επιλογές των αρχιτεκτόνων και διακοσμητών.

Η Παρουσίαση χωρίστηκε σε 5 μέρη. Στην νέα τάση Floral Fluo και στο διαχρονικό στυλ του Ασπρόμαυρου, Μεταλλικών υφών, του νέου Γκρι και των Φυσικών υλικών.

Το Floral Fluo, ειναι ενα εξεζητημένο και εκκεντρικό στυλ με έντονες αποχρώσεις, θεματικό περιεχόμενο, εξωτικές εικόνες και ένας «ανορθόδοξος» συνδυασμός, ο οποίος μπορεί να δώσει έμφαση στο εσωτερικό της οικίας σας είτε αυτό είναι κλασικό είτε μοντέρνο, αποτελει την κύρια συλλογη της Καλοταρανςη αε, με την επωνυμια Monsoon, οπως αυτη παρουσιαστηκε στον Ιππικο Ομιλο Αθηνων στις αρχες Σεπτεμβριου.

ΟΙ Ασπρομαυρες αποχρωσεις αποτελουν ενα κλασσικο, chic και διαχρονικός συνδυασμός ο οποίος προσφέρει ένα αριστοκρατικό αποτέλεσμα. Υφάσματα και ταπετσαρίες με γεωμετρικά μοτίβα και ρίγες μπορούν να συνδυαστούν με  blue-black και γαλάζιες λεπτομέρειες. Η κυρια Μενεγακη, ξεφυλλισε με ιδιαιτερη προσοχη την συλλογη Pasamama της Καλοταρανης που αποτελειται απο ταπετσαριες τοιχου με εντομα, σκορπιους, σαλιγκαρια και αποτελει μια πρωτοποριακη προταση στο design.

Οι Μεταλλικες Υφες και συγκεκριμενα οι χρυσοί και ασημί συνδυασμοί προσφέρουν μια δόση πολυτέλειας μέσα στον χώρο. Έντονη είναι η χρήση και των δύο αυτών αποχρώσεων μέσα στον ίδιο χώρο. Επενδύστε μία επιφάνεια του τοίχου με μεταλλική ταπετσαρία και ολοκληρώστε τον χώρο σας με υφάσματα και μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα για ένα glamorous αποτέλεσμα.

Το νεο γκρι, Μπορει το γκρι ως απόχρωση να αποδίδει κάτι το ψυχρό αλλά με τον σωστό συνδυασμό μπορεί να αποδώσει έναν χώρο χαλαρωτικό και φιλόξενο. Συνδυάστε το με αποχρώσεις της άμμου, λευκές λεπτομέρειες και φυσικά υλικά για να δημιουργήσετε ένα χειμερινό σκηνικό μέσα στην οικία σας.

Τα Φυσικα Υλικα, ειναι μια all time classic επιλογή με γήινες και πορτοκαλί αποχρώσεις οι οποίες θα δώσουν ένα cozy αποτέλεσμα. Η εταιρεια Καλοταρανης αε εχει μια μακρα παραδοση στα φυσικα υλικα, τοσο σε υφασματα και κουρτινες απο λινο και βαμβακι, χαλια και μοκετες απο ψαθα και γιουτα και επιφανειες απο φελλο. Στις 22 Σεπτεμβριου στην εκθεση Decorex στο Λονδινο παρουσιαστηκε η νεα συλλογη της Firestone Reloaded, μια συλλογη απο ταπετσαριες τοιχου απο φελο, πετρα και αλουμινιο.

 

Θυμιζουμε οτι η Καλοταρανης αε εχει παρουσια σε 400 καταστηματα  στην Ελλαδα και στην Κυπρο, ενω οι συλλογες της διανεμονται σε 25 χωρες σε ολο τον κοσμο.

 

Διαβάστε επίσης