• 7 Μαΐου 2024,

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ σε δημοτικούς χώρους

 Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ σε δημοτικούς χώρους

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης βρέθηκε χθες το πρωί στο παλιό δημαρχείο του Δήμου, βλέποντας από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, για την προετοιμασία και λειτουργία στον πρώτο όροφο του κτηρίου, του ΙΚΑ Χρυσούπολης.

Το ΙΚΑ Χρυσούπολης διασώζεται, με τις προϋποθέσεις να φιλοξενηθεί δωρεάν σε δημοτικό χώρο. Ο Δήμος Νέστου να του εξασφαλίσει μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού. Όλα αυτά είναι σε εξέλιξη στη Χρυσούπολη. Ο κ. Σ. Μιχαηλίδης είδε τη μετακόμιση που άρχισε χθες, όπως είπε όλα θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν κανονικά από την προσεχή Δευτέρα, καθώς η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί.

«Κρατήσαμε το ΙΚΑ στη Χρυσούπολη. Πετύχαμε το στόχο μας», είπε ο Σ. Μιχαηλίδης, ενώ γι΄αυτή την εβδομάδα που το ΙΚΑ στη Χρυσούπολη, λόγω μετακόμισης δε λειτουργεί, η επαναβεβαίωση των στοιχείων των συνταξιούχων του ταμείου θα γίνεται στο κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Νέστου, στο ισόγειο του ίδιου κτηρίου.

Ίδια πάνω – κάτω είναι η κατάσταση και στην Ελευθερούπολη. Η μετακόμιση είναι σε εξέλιξη. Το ΙΚΑ Ελευθερούπολης θα λειτουργήσει από αύριο Τετάρτη στο ισόγειο του δημαρχείου. Στο χώρο όπου παλιότερα λειτουργούσε ο συμπαραστάτης του Δημότη. Αυτός προσωρινά θα μετακομίσει σε όμορο γραφείο.

Το ΙΚΑ Χρυσούπολης θα λειτουργεί όπως παλιά, με τρεις υπαλλήλους. Κεντρικός όμως στόχος του Δήμου Νέστου, είναι να του παραχωρηθεί το κτήριο απέναντι από το δημαρχείο, κτήριο στο οποίο στεγάζονταν η Εφορία.

Όταν πετύχει αυτό τον στόχο, τότε θα μεταφέρει σ΄ αυτό το κτήριο και το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογούμενων και το γραφείο του ΙΚΑ που μέχρι τότε θα λειτουργεί στον 1ο όροφο του δημαρχείου.

 

Διαβάστε επίσης