• 3 Μαΐου 2024,

ΟΛΚ- ΕΔΕ- δρομολόγια για Πρίνο – Όλα στο συμβούλιο

 ΟΛΚ- ΕΔΕ- δρομολόγια για Πρίνο –  Όλα στο συμβούλιο

Όλα μα όλα τα σοβαρά θέματα της τοπικής επικαιρότητας απασχόλησαν χθες το απόγευμα και το βράδυ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Αρχή έκανε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης που μίλησε για τα δρομολόγια των φέρι μποτ. Αμέσως μετά υιοθετήθηκε ομόφωνο ψήφισμα για τη σχολή βοηθών νοσηλευτών του Νοσοκομείου που κλείνει τον Σεπτέμβρη. Η Δήμαρχος ανακοίνωσε την ΕΔΕ για το προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας. Αφορά υπόθεση έργων το 2013 και το 2014. Η κ. Τσανάκα προκάλεσε τον κ. Παππά και τον κ. Κελαϊδάκη (απουσίαζε από τη συνεδρίαση) να μιλήσουν για την απορρόφηση της Καβάλα Όιλ από την Ενεργειακή Αιγαίου. Προκλήθηκε να μιλήσει για τις σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τον ΟΛΚ.  Ο Μάκης Παπαδόπουλος ρώτησε για το θέμα του στρατοπέδου Ασημακοπούλου.

Για την ΕΔΕ μετά από καταγγελία στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το ρεπορτάζ από το συμβούλιο αναφέρει:Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε με το ταχυδρομείο συστημένη έγγραφη παραγγελία σύμφωνα με την οποία η δήμαρχος Καβάλας είναι αναγκασμένη να παραγγείλει ΕΔΕ για υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Καβάλας, μετά το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αφορούσε καταγγελία του εργολήπτη δασοτεχνικών έργων κ. Δημήτρη Μπουζιά για σειρά απευθείας αναθέσεων εργασιών από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή προς συγκεκριμένες εργολαβικές επιχειρήσεις. Η διαδικασία δρομολογήθηκε κατόπιν καταγγελίας που κατέθεσε ένας θιγόμενος δημότης. Σχετική κοινοποίηση έχει γίνει και προς τις εισαγγελικές αρχές. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Δήμητρα Τσανάκα ενημερώνοντας τηλεγραφικά το σώμα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες αφού κάτι τέτοιο επί του παρόντος δεν της επιτρέπεται. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωστής Σιμιτσής συμφώνησε με τη διενέργεια της ΕΔΕ από τη στιγμή που υπάρχει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αν και στηλίτευσε το γεγονός ότι άκριτα κάποιες υπηρεσίες υιοθετούν «τυφλές» καταγγελίες.

Σχετικά με την απορρόφηση της Καβάλα Όιλ από την Ενεργειακή ο Βαγγέλης Παππάς είπε: «Θα λάβετε ένα πρώτο έγγραφο από τον δικηγόρο μας κ. Βελάκη. Για το θέμα ότι είχαμε να πούμε αγωνιστικά το είπαμε το 2013. Τώρα θα κινηθούμε μόνο με νομικό τρόπο, σε συνεργασία με τον κ. Βελάκη. Ότι μας ανήκει θα το διεκδικήσουμε νομικά».

Τέλος για τον ΟΛΚ η κ. Τσανάκα είπε χθες: «  Αποφάσισα να αλλάξω τακτική. Να συνεργαστούμε με τον ΟΛΚ. Από το κτίριο του Τελωνείου διεκδικούμε μόνο τις αποθήκες του κτιρίου».

 

Διαβάστε επίσης