• 10 Μαΐου 2024,

Ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ – Συνεδρίαση άνευ εκτός ημερησίας με διάρκεια 55 λεπτών

 Ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ – Συνεδρίαση άνευ εκτός ημερησίας με διάρκεια 55 λεπτών

Λόγω κωλύματος του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Θόδωρου Μουριάδη, τα εννέα θέματα της χθεσινής συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας τα οποία άπτονταν στην αρμοδιότητά του προτάθηκαν προκειμένου να συζητηθούν πρώτα. Το θάνατο του Σωτήρη Αλιμίση ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ενώ διευκρίνισε ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά οικίας στην Παναγία τόσο η Π.Υ όσο και οι κρουνοί αντέδρασαν άριστα. Τη συμμετοχή του δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ στα εγκαίνια της φετινής έκθεσης KAVALA EXPO 2013 υπενθύμισε ο κ. Σιμιτσής, ζητώντας τις παρουσίες του σώματος ώστε να τιμηθεί ο ετήσιος θεσμός του Επιμελητηρίου Καβάλας. Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και την πιλοτική δημιουργία προφίλ για το δήμο στο κοινωνικό δίκτυο facebook, όπου όλοι ελεύθερα θα μπορούν να διατυπώνουν τις απόψεις και να καταθέτουν τα παράπονά τους.

Το σώμα ενέκρινε τη μετάβαση του συμβούλου Ανέστη Συγγιρίδη στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος του δήμου στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην ημερίδα που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο και την ΚΕΔΕ με θέμα «Ιαματικός Τουρισμός για μια νέα Στρατηγική Ανάπτυξης».

Επίσης, το σώμα ενέκρινε τη διεύρυνση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Για τη βέλτιστη υλοποίηση των έργων «Intouract – Integrated Tourism Action Plans for South East Europe – Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης για τον Τουρισμό και LIMEN – Cultural Ports from Aegean to the Black Sea» (Πολιτιστικά Λιμάνια από το Αιγαίο έως τον Εύξεινο Πόντο τα οποία πραγματεύονται την αξιοποίηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων της περιοχής), ζητήθηκε τη διεύρυνση της επιτροπής με σκοπό να συμπεριληφθούν σε αυτήν άτομα με εμπειρία και γνώσεις στον τομέα του τουρισμού.

Τα μέλη που θα μετέχουν στην επιτροπή είναι ο Ευστράτιος Μαρουλάς – ΠΕ Οικονομολόγος, Δ/ντης Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η Βασιλική Υψηλάντη – Πολιτειολόγος – Υπεύθυνη του τμήματος Ανάπτυξης & Προγραμματισμού ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Μεταξύ των θεμάτων της χθεσινής συνεδριάσεως συμπεριλαμβανόταν και η παροχή γνώμης για την υπαγωγή του Λιμενίσκου Σφαγείων στο Δήμο Καβάλας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προϊστορία του λιμενίσκου, στην αρχική κατασκευή επί δημαρχίας Λευτέρη Αθανασιάδη, αναφέρθηκε στις εργασίες που θέλησε να προωθήσει αλλά απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες αρχές ο προκάτοχός του Στάθης Εριφυλλίδης κι επιπλέον επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Ποσό το οποίο καταβλήθηκε ώστε η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να διεκδικεί το λιμενίσκο των Σφαγείων. Η διαδικασία διεκδίκησης κατά χρήση πρέπει να αρχίσει ώστε το αίτημα να εξετασθεί από το υπουργείο ναυτιλίας, ειδικά σήμερα που υπάρχει και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Επί του θέματος υπήρξε η ομόφωνη απόφαση του σώματος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης