• 18 Μαΐου 2024,

Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων

 Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων

Σε δύο διαφορετικά σημεία υλοποιήθηκε και χθες πρόγραμμα ενίσχυσης συμπολιτών, λόγω της εορτής του Πάσχα. Ολοκληρώνεται το αργότερο αύριο η διανομή τροφίμων και από το κοινωνικό παντοπωλείο στη δημοτική αγορά κι από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας στο στρατόπεδο Κωτσάλου.

Η δεύτερη διανομή αφορά το γνωστό πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας. Οι περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος «Στηρίζω» προσήλθαν την Παρασκευή στη δημοτική αγορά κι εξυπηρετήθηκαν. Οι τελευταίοι εξυπηρετήθηκαν χθες. Περίπου 200 είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου, πήραν πολλά είδη, κρέας, τυρί, λάδι, τσουρέκια κ.λ.π.

Το κοινωνικό παντοπωλείο στη δημοτική αγορά θα βρίσκεται σε επιφυλακή αν κι απ΄ ότι φαίνεται θα λειτουργήσει μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη. Όποιο έκτακτο περιστατικό ανακύψει σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και την ΠΝΟΗ, θα εξυπηρετηθεί. Τα τρόφιμα που μοίρασε το κοινωνικό παντοπωλείο προέρχονται από αγορές που έκανε ο Δήμος Καβάλας.

Χθες εξυπηρετήθηκαν οι τελευταίοι δικαιούχοι του προγράμματος «επισιτιστικής βοήθειας». Έπρεπε να μετακινηθούν στις αποθήκες του Δήμου Καβάλας, στο στρατόπεδο Κωτσάλου. Και στην περίπτωσή τους τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που παίρνουν είναι αρκετά και αξιοπρόσεκτα. Έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 100 δικαιούχοι. Κάθε φορά που κάποιος ειδοποιείται τηλεφωνικά και δεν ανταποκρίνεται στη θέση του ειδοποιείται κάποιος άλλος, από μια λίστα που μοιάζει πολύ με λίστα αναμονής.

 

 

 

Διαβάστε επίσης