Ολοκληρώνεται το Πανευρωπαϊκό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

 Ολοκληρώνεται το Πανευρωπαϊκό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Ολοκληρώνονται σήμερα νωρίς το απόγευμα, στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας και στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, οι πανευρωπαϊκοί σχολικοί αγώνες σκάκι.
Από το απόγευμα σήμερα μετά την τελετή απονομής των επάθλων θ΄ αρχίσουν να αναχωρούν οι σκακιστές, μαζί με τις οικογένειές τους.
Πολλοί θ΄ αναχωρήσουν την Παρασκευή, κάποιοι θα συνδυάσουν τις διακοπές τους στην Καβάλα μένοντας και το σαββατοκύριακο.
Από πλευράς ουσίας η διοργάνωση έχει σήμερα το μεσημέρι αλλά και χθες το απόγευμα, δύο ακόμη κρίσιμους γύρους. Φαίνεται ότι προηγούνται ομάδες και σκακιστές από σχολεία της Ρωσίας. Κατά τα άλλα τόσοι άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν για περισσότερο από μία εβδομάδα στην Καβάλα, για τον ίδιο λόγο, δηλώνουν ευχαριστημένοι από τα όσα συνάντησαν στην πόλη μας και δεν είχαν σχέση μόνο με τους αγώνες σκάκι.
Ο Διευθυντής των αγώνων Νίκος Καλέσης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Σήμερα (χθες) είναι ο προτελευταίος γύρος. Αύριο (σήμερα) τελειώνουν οι αγώνες και στις 4.30 είναι η λήξη τους. Συμμετέχουν πάρα πολλά παιδιά. 587 παιδιά είναι ο ακριβής αριθμός των συμμετοχών. Από 32 χώρες. Είναι αγώνες σκάκι για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γίνανε πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το παγκόσμιο σχολικό rapid, γρήγορο σκάκι και το παγκόσμιο blitz, που είναι πέντε λεπτά για όλη την παρτίδα».
ΕΡ: Όλοι αυτοί που είναι φιλοξενούμενοι της Καβάλας, εξυπηρετούνται; Είναι ευχαριστημένοι;
ΑΠ: «Είναι πολύ ευχαριστημένοι. Τους αρέσει η Καβάλα, με τις θάλασσες που έχει. Καθημερινά πηγαίνουν κάνουν τα μπάνια τους. Φυσικά θα μπορούσε η Καβάλα να είχε περισσότερα ξενοδοχεία. Θα μπορούσαμε να φέρναμε κι άλλα άτομα. Αναγκαστήκαμε αρκετά άτομα να μείνουνε εκτός Καβάλας. Γενικά ο κόσμος είναι ευχαριστημένος κι από τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής κι από την ποιότητα των υπηρεσιών. Είμαι σίγουρος πολλοί απ΄ αυτούς θα ξανάρθουν».
ΕΡ: Για το αγωνιστικό μέρος, ποιοι προηγούνται για δύο γύρους πριν το τέλος;
ΑΠ: «Πρώτη ομάδα είναι αυτή των Ρώσων στο ομαδικό. Γενικά ξεχωρίζουν οι Ρώσοι, κάποιες χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν, όπου κι εκεί έχουνε πολύ μεγάλες υποδομές κι έχουνε μεγάλη ανάπτυξη σκάκι, έχουμε και κάποιους Έλληνες που πιστεύω πως θα πάνε καλά. Ενώ δεν παίζει η καβαλιώτισσα η Τσολακίδου, παίζει όμως η Αβραμίδου, ένα πολύ καλό κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά και κάποιοι Έλληνες που έχουνε μία σχετική διάκριση. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς, γιατί η τελευταία μέρα είναι η πιο κρίσιμη και πιστεύουμε ότι κάποιοι Έλληνες θα τα καταφέρουνε να μπούνε στις πρώτες θέσεις».

Διαβάστε επίσης