• 16 Μαΐου 2024,

Ολυμπιακός Βόλου- ΑΟΚ 2-0: Έχασε την ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα

 Ολυμπιακός Βόλου- ΑΟΚ 2-0: Έχασε την ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα

Βόλος(Ανταπόκριση)

Ο ΑΟΚ έχασe την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ειδικά δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι για περίπου 40` λεπτά έπαιξε με παίκτη παραπάνω.

Θα μπορούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο τουλάχιστον να φτάσει στην ισοφάριση αλλά χάθηκαν δυο σημαντικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν με γκολ από τα αποδυτήρια και στη συνέχεια το παιχνίδι, δυσκόλεψε για τον ΑΟΚ που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 28` όταν ο Σερζ Ντιέ σημάδεψε το δοκάρι μετά από φάουλ. Στο 4` ο Μπολάτι είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους που έχασαν ευκαιρίες με τους Ανιέτε και Ντεβάλις. Ο ΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει και ο γρήγορος Ντος Σάντος δημιούργησε ρήγματα από τα πλάγια. Στο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Το γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος στους γηπεδούχους ενώ ο ΑΟΚ αναγκάστηκε να κυνηγήσει το σκορ από την αρχή.

Στο 51’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκότοβου, όμως όχι μόνο δεν δέχτηκαν την ισοφάριση, αλλά σφράγισαν το τρίποντο με τον Γιενγκά στο 92’.

Ο ΑΟΚ έδειξε καλό βαθμό ετοιμότητας και εκτός από δοκάρι στο 28’ με τον Ντιέ είχε καλές ευκαιρίες με τους Ποσίνκοβιτς (83’), Ενσαλίβα (87’).

Επίσης ο Ποσίνκοβιτς ήταν επικίνδυνος και στο πρώτο μέρος.

Ο Βασιλακάκης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Μάνο Αποστολίδη. Δεξιά στην άμυνα τον Παγώνη και αριστερά τον Γελαδάρη που τελικά αγωνίστηκε. Στο κέντρο της άμυνας ο Τριποτσέρης με τον Μαραγκό. Δυο αμυντικά χαφ ο Ντιέ και ο Ενσαλίβα. Πλάγια στην μεσαία και επιθετική γραμμή ο Χλωρός με τον Ντος Σάντος και στην επίθεση ο Ποσίνκοβιτς. Ο Μοκάκε μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους. Στο β` μέρος ο Βασιλακάκης βλέποντας ότι ο ΑΟΚ έχει την αριθμητική υπεροχή, έβαλε δυο ακόμη επιθετικούς παίκτες στο παιχνίδι.

Ο Πλιάγκας με τον Κουμπρόγλου έπαιξαν δίπλα στον Ποσίνκοβιτς. Τελικά όμως τίποτα δεν άλλαξε. Εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες, ο ΑΟΚ δέχθηκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Άδοξη ήττα. Ο Βασιλακάκης δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Πακάλτση και τον τραυματία Ν` Ντιαγιέ. Επίσης δεν αγωνίστηκε ο Κροάτης Μιγιάτοβιτς.

Περίπου 100 Καβαλιώτες βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη του Βόλου.

Από την Καβάλα έφυγε ένα λεωφορείο με φιλάθλους ενώ πήγαν στην πόλη της Θεσσαλίας και φίλαθλοι του ΑΟΚ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι Βολιώτες φίλαθλοι δημιούργησαν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Πριν το παιχνίδι τιμήθηκε ο βουλευτής νομού Καβάλας Γιώργος Καλαντζής από τον πρόεδρο της τοπικής ομάδας. Το κλίμα ήταν καλά στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Γκότοβος, Γόγολος, Κατσιαρός, Πινδώνης, Μπολάτι, Ντεβάλις (46′ λ.τρ Πετρόφ), Γενγκά, Μπακαγιόκο (67′ Παλαιολόγος), Ανιέτε (88′ Γαλάνης).

Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Χλωρός, Ντος Σάντος (76′ Κουμπρόγλου), Μοκάκε (62′ Πλιάγκας), Ποσίνκοβιτς.

*Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

• Ηρακλής Ψαχνών- Νίκη Βόλου 1-3

• Δόξα Δράμας- Καλλιθέα 1-2

• Ολυμπιακός Καβάλας- ΑΟΚ 2-0

• Αναγέννηση Επανομής- Φωκικός 1-3

• Αναγέννηση Γιαννιτσών- Βύζας Μεγάρων 2-1

• Απόλλων Σμύρνης- Θρασύβουλος 1-0

• Ηρακλής – Εθνικός Γαζώρου 3-3

• Πανσερραϊκός- Λάρισα 1-0

• Παναιτωλικός- ΑΕ Καλλονής 0-1

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης