• 30 Απριλίου 2024,

Ομιλία Βαγγέλη Παππά στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου: «Μαζί θα ανακτήσουμε αυτήν την πενταετία, την χαμένη αξιοπρέπεια των Καβαλιωτών»

 Ομιλία Βαγγέλη Παππά στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου: «Μαζί θα ανακτήσουμε αυτήν την πενταετία, την χαμένη αξιοπρέπεια των Καβαλιωτών»

«Η δική μας θητεία, θα είναι θητεία ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας των Καβαλιωτών». Αυτό διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, στην ομιλία που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση».
Σε μια πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση των δημοτών που κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της Παύλου Μελά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, ο κ. Παππάς ζήτησε από τους Καβαλιώτες να απορρίψουν χαρακτηρισμούς τύπου «όλοι ίδιοι είναι» που τεχνηέντως προωθούνται, με σκοπό να εντείνουν την απογοήτευση της κοινωνίας που προκάλεσαν οι πολιτικές της απραξίας, πολιτικές οι οποίες όλα τα προηγούμενα χρόνια κατέστησαν την Καβάλα πρωταθλήτρια των χαμένων ευκαιριών:
«Έχουμε να σας πούμε πολλά. Κι άλλοι έχουν να σας πουν πολλά. Η διαφορά είναι όμως, ποιος έχει τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα για να δώσει στην πόλη αυτά που στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτό λέμε ότι δεν είμαστε ούτε ίδιοι, ούτε περίπου ίδιοι. Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε αποτελεσματικοί. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε με την αγωνία των Καβαλιωτών. Γι αυτό και δεν έχουμε χειρόγραφα, σας μιλάμε από καρδιάς».
Ο συνδυασμός της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» αποτελείται από νέους ανθρώπους και όπως είπε ο κ. Παππάς «δεν είναι τυχαίο. Είναι θέμα επιλογής, θέμα του τι θες να κάνεις στην πόλη. Δεν θέλουμε άλλους άνεργους επιστήμονες με μεταπτυχιακά. Ζητάμε από τους νέους -τους οποίους οι πολιτικοί μέσα στην απραξία τους έχουν ξεχάσει- να σηκωθούν, να έρθουν στην κάλπη και να διεκδικήσουν μαζί μας το μέλλον που τους αξίζει.
Βλέπετε, το Μνημόνιο δε σταματά πουθενά. Τσακίσανε την αξιοπρέπεια όλων. Ξεκίνησαν με τους Δημόσιους Υπαλλήλους, τσακίσανε τους επαγγελματίες, στη συνέχεια αφού ισοπέδωσαν την υγεία και την παιδεία τώρα, έφτασαν μέχρι τις λαϊκές αγορές. Κι απορώ, αυτοί που εκφράζουν την κυβέρνηση του Μνημονίου τι είχανε να πουν σήμερα όταν πήγαν στην λαϊκή αγορά; Τι είχαν να πουν αυτοί οι οποίοι τις προάλλες εκεί που δεν κάλεσε κανέναν ο δήμαρχος και πήγε αυτός με την κα Τσανάκα σαν συνεταιράκια, τι τους είπε στο αυτί ο υπουργός Υγείας, αυτός που έσφαξε τη δημόσια υγεία; Από την μια τον αβαντάρεις κι από την άλλη πηγαίνεις στη λαϊκή να πεις τι; Πες μας τι θα κάνεις με το νερό που σχεδιάζουν ιδιωτικοποίηση. Γιατί δεν ήρθατε στον ΤΑΡ να πάρετε θέση;
Γι αυτό λέμε ότι υπάρχει κίνδυνος για μια άλλη μορφή της ίδιας πολιτικής, της πολιτικής που ομολόγησαν στην κεντρική πλατεία ότι είτε ο ένας, είτε ο άλλος το ίδιο πράγμα θα είναι», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παππάς.
Ο ίδιος, έκανε αναφορά και σε όσους συγκρατούνται από την κομματική τους καταβολή: «βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους άνεργα κι ακόμη συγκρατούνται εκεί. Γι αυτό λέμε ότι θα σηκώσουμε τους νέους, θα τους πάμε στην κάλπη και τότε θα είναι γνήσιο το αποτέλεσμα, όχι σαν τα ψευτογκάλοπ που κυκλοφορούν προκειμένου να μπορούν να σταθούν οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης.
Εμείς θα παραμείνουμε ίδιοι και θα μιλάμε από καρδιάς. Δεν είμαστε λιμοκοντόροι με γραβάτες, δεν φωτογραφιζόμαστε με τον Φούχτελ, ούτε με τον Άδωνη Γεωργιάδη που μας είπε κατάμουτρα ότι το νοσοκομείο δεν είναι του δήμου Καβάλας. Εμείς λέμε ότι το νοσοκομείο είναι δικό μας, τα στρατόπεδα είναι δικά μας και θα διεκδικήσουμε το λιμάνι και το κτήριο της νομαρχίας για να δημιουργήσουμε οικονομία στο δήμο, να μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να υλοποιεί το Τεχνικό του Πρόγραμμα».
Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» ανέλυσε τις προτάσεις του προγράμματος που καταθέτει ο συνδυασμός για αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα με δυναμικές καλλιέργειες και στόχο να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους, απογείωση του τουριστικού προϊόντος με τον θρησκευτικό τουρισμό -όπου έχουμε δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη μας- σε συνδυασμό με το στόχο να γίνει η Καβάλα λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας που θα δώσει άλλη τουριστική προοπτική στην πόλη και την τοπική της οικονομία, διατήρηση κι ενίσχυση των κοινωνικών δομών, καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που «δεν έχει καμία σχέση με τα προβοκατόρικα αντι-περιβαλλοντικά που διαδίδουν», όπως υπογράμμισε.
Δεσμεύθηκε για ίδιες προϋποθέσεις σε όλους τους οικισμούς του δήμου και τόνισε:
«Είναι απλά πράγματα αλλά για να τα εφαρμόσεις, πρέπει να ξέρεις να διοικείς, να συντονίζεις και πάνω από όλα να συγκλονίζεις τις ψυχές των ανθρώπων για να σε πιστέψουν και να είναι δίπλα σου στους αγώνες. Είναι πραγματική ανάπτυξη κι όχι αμπελοφιλοσοφίες. Η κατηφόρα στην οποία έφεραν την Καβάλα είναι εύκολη. Εκεί πηγαίνεις γρήγορα. Στην ανηφόρα όμως πηγαίνουμε βήμα – βήμα γι αυτό κι έχουμε ως σύνθημά μας το δοκιμασμένο: «τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται». Δε θα μας οδηγήσουν όλους στα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Η δική μας θητεία, θα είναι θητεία ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας των Καβαλιωτών».
Καταλήγοντας παρουσίασε το μεγάλο στόχο, να αποκτήσει η πόλη ένα ακόμη σημείο αναφοράς, μητροπολιτικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών με υπόγειο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και μικρό αντίτιμο το οποίο θα καλύπτει τη λειτουργία του:
«Βάζουμε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Το νέο ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί κυρίως αστικές αναπλάσεις. Πραγματικές αναπλάσεις κι όχι σαν την κοροϊδία στο Φάληρο. Τέτοια χρήματα θα διεκδικούμε εμείς. Δεν θα κάνουμε απλή διαχείριση λέγοντας ότι φταίνε οι άλλοι. Εγώ θέλω την κοινωνία να βοηθάει κι όχι τους βουλευτές. Όλη η κοινωνία της Καβάλας σαν μια γροθιά να πάει κόντρα σε ό,τι ακούγεται σε ό,τι θέλουν να μας φέρουν».
Αναφορικά με την φραστική επίθεση που έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας μικρή ομάδα αγνώστων ο κ. Παππάς δήλωσε:
«Η κοινωνία της Καβάλας έχει ανεπτυγμένο κριτήριο και μπορεί να διακρίνει τις απόπειρες προβοκάτσιας. Γι αυτό διατηρήθηκε η ψυχραιμία και τα στοιχεία αυτά απομονώθηκαν κι απομακρύνθηκαν άμεσα, δίχως να διαταράξουν περαιτέρω την εκδήλωση.
Εμείς στις προκλήσεις απαντάμε με προτάσεις πραγματοποιήσιμες, η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ποιοι έχουν διάθεση να εργαστούν για το καλό του δήμου με αποτελεσματικότητα και θα δώσει απάντηση στις 18 και 25 Μαΐου».

 

 

Διαβάστε επίσης