Ομιλία Μάκη Παπαδόπουλου χθες το βράδυ στους πεζόδρομους:«Έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα»

 Ομιλία Μάκη Παπαδόπουλου χθες το βράδυ στους πεζόδρομους:«Έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα»

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί μας υποψήφιοι του συνδυασμού.

Ο «Τόπος της Ζωής μας» σας καλωσορίζει στην αποψινή μας πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στην Καβάλα.

Γινόμαστε κάθε μέρα περισσότεροι, γιατί αγαπάμε το δήμο μας, αγαπάμε τον τόπο μας, αγαπάμε τον Τόπο της Ζωής μας!

Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές γιατί είναι εκλογές, που θα κρίνουν την πορεία του τόπου μας για πολλά χρόνια.

Γιατί καθημερινά η ζωή μας υποβαθμίζεται και ο τόπος μας οπισθοδρομεί.

Γιατί βρισκόμαστε όλοι στο «κόκκινο» και σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Γιατί διαπιστώσαμε ότι, ελάχιστα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε από το κεντρικό κράτος και την συγκυβέρνηση. Μια κεντρική εξουσία, που συνεχώς ασχολείται με το πώς θα «σκουπίσει» την όποια ρευστότητα έχουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, πώς θα αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση

μόνο οι οργανωμένες τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να αντισταθούν,

μόνο η συνεργασία της αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων θα μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη της στήριξης των δημοτικών και κοινωνικών ομάδων, που υποφέρουν.

Γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη να ψηφίσουμε ΌΛΟΙ σε αυτές τις εκλογές.

Από την αποχή και την απουσία μας επωφελούνται μόνο εκείνοι που θέλουν τον πολίτη στον καναπέ.

Η αδιαφορία είναι ψήφος υποβάθμισης της ζωής μας.

Η αποχή από τις εκλογές είναι εχθρός, που ευνοεί το κατεστημένο.

Να αποδείξουμε ότι έχουμε λόγο για τη ζωή μας, για το δήμο και τον τόπο μας.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Απέναντι στους πολίτες και στο δημόσιο διάλογο έχουμε την υποχρέωση να τοποθετηθούμε για τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Πιστεύουμε κι εμείς το ίδιο, που πιστεύει και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών: ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή οδήγησε το δήμο σε στασιμότητα και επέδειξε συστηματική αδράνεια για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων των πολιτών.

Απέτυχε παταγωδώς να βάλει την Καβάλα σε κίνηση, όπως ήταν το προεκλογικό της σύνθημα και υπόσχεση.

Και για να εξηγήσει τα ανεξήγητα, καταφεύγει σε αλχημείες, προβάλλει μια εικονική πραγματικότητα και μια ακατάσχετη «εργολογία».

Μόνο που:

Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων είναι έργα, που έτσι και αλλιώς γίνονται από τους δήμους όπως συντηρήσεις σχολείων, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, και άλλα έργα συντήρησης, πολλά από τα οποία δεν χρειάζονται καν δήμαρχο, μπορούν να τα κάνουν μόνες τους οι υπηρεσίες του δήμου.

Κατασπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για να λέγεται ότι γίνονται έργα.

Σκάβεται όλη η πόλη πριν τις εκλογές μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όλα αυτά δείχνουν ολοκάθαρα το μέγεθος της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της έλλειψης στόχων και ιεράρχησης των αναγκών, την ασέβεια στο έργο παλαιότερων διοικήσεων, την αδυναμία να μπουν προτεραιότητες.

Φίλες και Φίλοι,

Εμείς έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα, το όραμα και το σχέδιο, να διοικήσουμε αποτελεσματικά μαζί με τους δημότες, να ανεβάσουμε το Δήμο Καβάλας εκεί που του αξίζει.

Γιατί αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό τα πραγματικά προβλήματα του κάθε δημότη και ολόκληρου του δήμου,

Γιατί είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε να οργανώνουμε δουλειές, να φέρνουμε επενδύσεις

Δεν θα σας υποσχεθώ άλλα μπετά, πλακάκια και κάγκελα !

Δεν θα σας υποσχεθώ νέες αναπλάσεις!

Σας υπόσχομαι ότι θα αγωνισθώ για τον ΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ. Για κάθε δημότη, για κάθε νέο, για κάθε ηλικιωμένο, για κάθε οικογένεια!

Τις θέσεις μας τις συζητήσαμε με όλους τους φορείς και τους πολίτες του τόπου μας με τις περιοδείες μας και με τη διοργάνωση εννέα εκδηλώσεων ανοικτού κοινωνικού διαλόγου στην Καβάλα, στις Κρηνίδες και στη Νέα Καρβάλη.

Ακούσαμε τους δημότες. Ακούσαμε την κοινωνία.

Από σήμερα αρχίζει για μας η φάση της δέσμευσης.

Παρουσιάζουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο δήμο, οργανωμένες σε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα εμπλουτίζεται καθημερινά.

Οι στόχοι και οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη με ένα δυναμικό κίνημα πολιτών, που θα φέρει άνεμο αλλαγής στο δήμο μας και θα ενισχύσει την αυτοδιοίκηση με νέες δυνάμεις, νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες γνώσεις και διάθεση για δουλειά.

 

Θεωρούμε ως σημαντικούς τομείς προτεραιότητας για τη νέα δημοτική αρχή τους παρακάτω:

α. Την Κοινωνική Πολιτική την Υγεία και την Πρόνοια

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας.

Θέτουμε σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, οικογενειακής κατάστασης και καταγωγής, έχουν δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες ιδρύουμε μια τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανέμονται δωρεάν. Χωρίς ελεημοσύνες, διασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια σε όλους εκείνους, που κινδυνεύουν να την χάσουν.

β. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα τοπικά προϊόντα, τις τοπικές επιχειρήσεις, την τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό παραγωγικό ιστό και τον τοπικό πρωτογενή τομέα. Πρέπει να ξαναβρούν την θέση, που τους ταιριάζει, και να νοιώθουν περήφανοι οι αγρότες, οι ψαράδες, οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι παραγωγοί πλούτου και προϊόντων.

Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων, βιώσιμων θέσεων εργασίας. Μέσα από την υποστήριξη της μεταποίησης τοπικών προϊόντων θα συμβάλλουμε στην αύξηση του τζίρου των ντόπιων επιχειρήσεων και της αγοράς.

Ξεχωριστά αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στο δήμο μας.

Γνωρίζουμε από τη δουλειά μας τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε με επιμονή και μεθοδικότητα.

γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Άμεσος στόχος μας είναι η προσέλκυση πρώτα από όλα των 25.000.000 γειτόνων μας, Ελλήνων και Βαλκάνιων, που βρίσκονται σε ελάχιστες ώρες απόστασης, με ένα καλό οδικό δίκτυο στη διάθεσή τους.

Αυτή η προσέλκυση θα ενισχυθεί με ένα πυκνό πρόγραμμα πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν:

•με τη δημιουργία νέων τοπικών προϊόντων,

•με την καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης σε όλους τους κατοίκους,

•με την υποστήριξη όλων των αθλημάτων, που αναπτύσσονται στην Καβάλα, με τη συστηματική συντήρηση των αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων.

•με την ανάδειξη μιας σύγχρονης, ζωντανής, δημιουργικής και λαμπερής τοπικής ταυτότητας.

δ. Σύγχρονη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ στο δήμο, ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην καθημερινότητα!

Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της πόλης και των οικισμών του δήμου, με την προστασία και αναβάθμιση του αστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Αναβαθμίζουμε τις σχέσεις δήμου – δημοτών, εξασφαλίζουμε ταχύτητα και ποιότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Να τελειώνουμε με τη γραφειοκρατία, που φρενάρει την ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα.

Ο δήμος θα λειτουργεί αποτελεσματικά:

•με ολοκλήρωση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού

•με ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Καβάλας,

•με επαρκή συντήρηση των δρόμων, των κτιρίων, των κοινόχρηστων χώρων, των χώρων του πράσινου και των υποδομών

•με διασφάλιση της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος

•αντιμετωπίζοντας το θέμα των αδέσποτων ζώων με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, εφαρμόζοντας το νομικό πλαίσιο που υπάρχει.

ε. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αναδεικνύουμε τα μεγάλα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, προωθούμε την ανακύκλωση, μειώνουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις λειτουργίας του δήμου, προωθούμε την πράσινη ενέργεια.

Θεωρούμε σημαντικό και παραμελημένο θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής του Δήμου μας. Η ορθολογική του αντιμετώπιση θα συμβάλει δραστικά στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας και στη δημιουργία νέων πόρων για την κατασκευή υποδομών, που θα οδηγήσουν σε δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ευαισθησία κάθε θέμα, που έχει σχέση με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, όπως την προστασία του κόλπου της Καβάλας, την προστασία του περιαστικού δάσους και τον συνεχή έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον μας στην πόλη, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο την αναβάθμιση του πράσινου μέσα από νέες φυτεύσεις και αναδασώσεις.

στ. ΝΕΟΛΑΙΑ

Δημιουργούμε ειδικό πρόγραμμα μέτρων για την υποστήριξη των νέων ανθρώπων στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή, για την ένταξη τους στις παραγωγικές και αναπτυξιακές διαδικασίες του τόπου μας.

Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον επαγγελματικό προσανατολισμό και οργανώνουμε προγράμματα συνεχούς επιμόρφωσης ανέργων και νέων.

Επεξεργαζόμαστε και συγκροτούμε σε συνεργασία με τους νέους της πόλης μας «Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποστήριξης της Νέας Γενιάς» και ανάλογη δομή στήριξης.

Φίλοι και Φίλες,

Για να κάνουμε πράξη τους στόχους του σχεδίου δράσης μας, θα συνεργαστούμε με τους φορείς όλης της τοπικής κοινωνίας με την οικοδόμηση μιας ισχυρής ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, μιας ισχυρής δέσμευσης για να μπει ο τόπος μας σε μια νέα πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Παράλληλα θα υποστηρίξουμε την δημιουργία ενός μεγάλου και οργανωμένου δικτύου εθελοντών, το οποίο θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς τον Δήμο διατηρώντας πάντα τη δική του ανεξαρτησία.

Η κρισιμότερη προϋπόθεση για να μπει ο Δήμος σε μια νέα τροχιά είναι η εξασφάλιση πόρων και κυρίως η δημιουργία μονίμων πηγών εσόδων. Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατή πηγή, χωρίς όμως νέες επιβαρύνσεις των δημοτών.

Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία υπάρχουν για την αυτοδιοίκηση. Είναι στην πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε κάθε ευρώ, που ανήκει στους δημότες της Καβάλας και σήμερα χάνεται, όπως και να διεκδικήσουμε νέα έσοδα για το Δήμο μέσα από την αξιοποίηση του τοπικού πλούτου και της ακίνητης δημοτικής περιουσίας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί Συνδημότες,

Μέχρι πριν λίγο καιρό μας ρωτούσαν αν θα κατεβούμε στις εκλογές.

Σήμερα όλοι μας ρωτούν αν μπορούμε να διοικήσουμε.

Αυτό το γεγονός είναι η απόδειξη της μεγάλης απόστασης, που διανύσαμε στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Είναι η απόδειξη της αποδοχής μας από την τοπική κοινωνία.

ΝΑΙ, μπορούμε να διοικήσουμε το Δήμο !

Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις της δύσκολης αυτής εποχής και όλων των δημοτών.

Θα βγούμε από τα γραφεία.

Θα είμαστε δίπλα στον δημότη, δίπλα στο καθημερινό του πρόβλημα.

Θα επικοινωνούμε μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι μόνο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτός ο τρόπος διασφαλίζει ότι το πρόγραμμά μας θα βρίσκεται σε διαρκή καθημερινό έλεγχο από την κοινωνία, θα υποστηρίζεται στην υλοποίησή του και στην συνεχή βελτίωσή του.

Έχουμε ήδη αποδείξει μέσα από την προεκλογική περίοδο την ικανότητά μας να παράγουμε έργο.

Θα το αποδείξουμε και στο Δήμο. Αξιοποιώντας τέσσερα ισχυρά στηρίγματα:

•την δυναμική ομάδα των δημοτικών συμβούλων, που θα εκλεγούν απ΄ το συνδυασμό μας, μαζί με ολόκληρο το νέο δημοτικό συμβούλιο

•ομάδα στελεχών και συνεργατών με δοκιμασμένη εμπειρία και επάρκεια

•όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι αποτελούν μια μεγάλη και ισχυρή δύναμη

•όλους τους ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας, που μπορούν να προσφέρουν στον Δήμο, είτε ως επαγγελματίες, είτε ως εθελοντές.

Φίλες και φίλοι,

Η συγκυβέρνηση των Αθηνών για να εφαρμόσει το πρόγραμμα, που επιβάλλουν οι δανειστές μας και να συνεχίσει το καταστροφικό τους έργο, αναζητά σε αυτές τις δημοτικές εκλογές Δημάρχους συμμάχους και συνενόχους.

Ο λόγος που τα κόμματα της συγκυβέρνησης προωθούν τους δικούς τους υποψηφίους, είναι για να διαλύσουν και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Και για να το πετύχουν αυτό στηρίζονται στην αποχή.

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι κακοί δήμαρχοι εκλέγονται από τους καλούς δημότες, που δεν πάνε να ψηφίσουν.

Σε αυτές τις εκλογές σας καλώ να ψηφίσουμε όλοι, για να βγούμε από την αναμονή, για να βγούμε από τη στασιμότητα, για να περάσουμε στη δράση.

Για ένα Δήμο πιο δυνατό, πιο πλούσιο, πιο φιλόξενο για τους Δημότες!

Αν θέλουμε μια άλλη Καβάλα χρειαζόμαστε έναν άλλο Δήμαρχο!

Αν θέλουμε μία διαφορετική Καβάλα χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό Δήμαρχο!

Αν θέλουμε μία καλύτερη Καβάλα χρειαζόμαστε έναν καλύτερο Δήμαρχο!

Αγαπάμε την Καβάλα επειδή μπορούμε να αγαπάμε!

Αγαπάμε τον τόπο μας !

Γιατί ο Δήμος Καβάλας είναι ο δικός μας Τόπος, είναι Ο Τόπος της Ζωής μας!»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης