Ομόφωνα ο κανονισμός του κλειστού κολυμβητηρίου

 Ομόφωνα ο κανονισμός του κλειστού κολυμβητηρίου

Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας ήταν σχετικά σύντομη. Πραγματοποιήθηκε κατά κάποιο τρόπο εκτάκτως, για να συζητηθεί και να εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, προκειμένου αυτός να συζητηθεί και να εγκριθεί κι από το δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα.
Συνολικά δύο θέματα ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ένα αυτό που ήδη αναφέραμε κι ένα δεύτερο, που αφορούσε τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Επειδή η συνεδρίαση ήταν έκτακτη δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν για επαγγελματικούς λόγους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι κύριοι Μουριάδης, Βαρβέρης και Σωτηριάδης.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ως εισηγητής του θέματος ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος στα θέματα του κλειστού κολυμβητηρίου, ο αντιδήμαρχος Φίλιππας Φιλιππίδης, η πρόεδρος της επιτροπής Κορίνα Χιώτη Πρασά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Κλωνάρη, Ανέστης Τσουρουκίδης.
Ο Γ. Φιλόσογλου σημείωσε εισηγούμενος το θέμα, ότι το κλειστό κολυμβητήριο δεν είχε από τη λειτουργία του κανονισμό λειτουργίας. Στο κτήριο είπε υπάρχει αναρτημένος κανονισμός, αλλά όπως παρατήρησε πρόκειται για κανονισμό λειτουργίας του ανοιχτού κολυμβητηρίου, με ημερομηνία αρχές της δεκαετίας του 1980.
Επί διοίκησης Σιμιτσή – είπε ο κ. Φιλόσογλου – καταρτίστηκε ένας δισέλιδος κανονισμός του νέου κλειστού κολυμβητηρίου, ο οποίος όπως συμπλήρωσε ποτέ δεν ψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Βάσει της εισήγησης του κ. Φιλόσογλου, το περιεχόμενο του κανονισμού που εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή χθες το μεσημέρι, ήταν αντικείμενο διαβούλευσης της διοίκησης του Δήμου με τους συλλόγους και ομίλους που χρησιμοποιούν το κλειστό κολυμβητήριο.
Όλοι συναινούν απολύτως και πλήρως, είπε ο Γ. Φιλόσογλου, που μάλιστα έδειξε και έγγραφο όπου αυτή τη σύμφωνη γνώμη τους οι σύλλογοι του κλειστού κολυμβητηρίου την διατυπώνουν και γραπτώς.
Τα θέματα που ρυθμίζονται με τον κανονισμό λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου αφορούνε την ασφάλεια, την υγεία, τις σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τους ομίλους αλλά και με το κοινό που χρησιμοποιεί συνήθως τη μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου.
Θυμίζουμε ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας που θα εγκριθεί τη Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο, δε θα υπάρχει πια επιτροπή που θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, αλλά γι΄ αυτό αρμόδιος θα είναι απευθείας ο δήμαρχος, μέσω του αντιδημάρχου Γ. Φιλόσογλου.
«Πρέπει να εγκριθεί ο κανονισμός για να είμαστε τυπικά και ουσιαστικά εντάξει», είπε ο κ. Φιλόσογλου, ενώ η Μαρία Κλωνάρη μιλώντας είπε ότι το κείμενο είναι πλήρες, πλην όμως πρέπει αυτό να τηρηθεί κατά γράμμα.
«Η δήμαρχος φροντίζει ώστε αυτοί που θα εργάζονται στο κλειστό κολυμβητήριο να είναι μόνιμοι υπάλληλοι, που θα μπορούν να τηρούνε τον κανονισμό κατά γράμμα», απάντησε ο Γ. Φιλόσογλου.
Σχετικά με το τιμολόγιο, οι τιμές είπε ο κ. Φιλόσογλου, είναι ίδιες και για τους ομίλους και για το κοινό. Η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Καβάλας στο κλειστό κολυμβητήριο θα συζητηθεί και θα εγκριθεί πρώτα στην οικονομική επιτροπή, μετά στο δημοτικό συμβούλιο.
Χθες ο κ. Φιλόσογλου επιβεβαιώνοντας ότι οι τιμές παραμένουν ίδιες είπε ότι κάποιος πολίτης που θέλει να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο θα πληρώνει 25 ευρώ το μήνα, αν θέλει να χρησιμοποιεί και το γυμναστήριο 30 ευρώ το μήνα. Το ποσό αν πρόκειται για αθλητές ομίλων μειώνεται στα 10 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης