Ομόφωνες αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή

 Ομόφωνες αποφάσεις στην οικονομική επιτροπή

Ομόφωνες αποφάσεις έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Επρόκειτο για 13 θέματα της ημερήσιας διάταξης που εγκρίθηκαν όλα μετά από αναλυτική όποτε χρειάζονταν συζήτηση. Η τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, δείχνει κατά τον αντιδήμαρχο Δημοσθ. Τουλκίδη χαμηλή είσπραξη χρημάτων από το ΕΣΠΑ, χρήματα όμως τα οποία ο Δήμος Καβάλας αναμένει. Τα έσοδα είπε ο κ. Τουλκίδης εξελίσσονται ομαλά. Έχουν πάρει μία καλή φόρα, είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι επειδή πολλοί σήμερα εποφθαλμιούν τα λεφτά των Δήμων καλό είναι να λένε λίγα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας.

Αναλυτικότερα το ίδιο θέμα επρόκειτο να απασχολήσει τη χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συζητήθηκε η 10η αναμόρφωση του προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους. Σ΄ αυτήν περιλαμβάνεται και χρηματικό ποσό για το ψέκασμα κατά των φιδιών που θα γίνει στο στρατόπεδο Ασημακοπουλου αφού εκεί την Πρωτομαγιά ο Δήμος Καβάλας ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση.

Εγκρίθηκε η απευθείας στατική μελέτη ελέγχου επάρκειας του ξυλουργείου και του σιδεράδικου και η στατική μελέτη κατασκευής του ανελκυστήρα στο πρώην κτήριο του εθνικού οργανισμού καπνού. Το έργο αυτό περπατά γρήγορα, είπε ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης.

Εγκρίθηκε ως ανάδοχος του έργου αποκατάσταση και αναβάθμιση παραδοσιακών γεφυριών Λεύκης η εταιρία «Μέδουσα» με έκπτωση επί του αρχικού προϋπολογισμού 60%.

Εγκρίθηκε το πρακτικό του επαναληπτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων. Προϋπολογισμός 22.800 ευρώ. Προσήλθαν δύο εταιρίες. Μία από την Αθήνα που απ΄ ότι φαίνεται παίρνει το έργο και μία από την Καβάλα, που απορρίφθηκε, επειδή η επιτροπή που διενήργησε τον έλεγχο στο πλαίσιο του διαγωνισμού διαπίστωσε ότι τα προτεινόμενα αυτήν φωτοαντιγραφικά μηχανήματα υστερούσαν σε έξι διαφορετικούς τομείς.

Εγκρίθηκε το πρακτικό κάδων απορριμμάτων αντί του ποσού των 37.000 ευρώ περίπου. Όσο για τον πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την επισκευή και την συντήρηση των κάδων απορριμμάτων αν και απέβη άγονος υπάρχει ένσταση η οποία θα πρέπει να κριθεί στην αποκεντρωμένη ώστε αφού απορριφθεί, αν απορριφθεί, στη συνέχεια ο Δήμος Καβάλας θα επαναλάβει τον ίδιο διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης