• 19 Μαΐου 2024,

Ορίστηκε ο Σωτήρης Σωτηριάδης νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ

 Ορίστηκε ο Σωτήρης Σωτηριάδης νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αντικατάστασης ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της αποφάσεως του υπουργού Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτη Σκουρλέτη σχετικά με τον ορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με την τροποποίηση της αποφάσεως του 2013 νέα μέλη ορίζονται τα εξής:

α. Ο Σωτήριος Σωτηριάδης του Παναγιώτη, λογοθεραπευτής, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Μαρία Μικροπούλου Κωσταράκη του Χρήστου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, σε αντικατάσταση αντίστοιχα των Μαρίνας Φιλιππίδου−Μάνιου και Βασιλικής Παπουτσή − Μήττα, των οποίων λύεται η θητεία.

β. Η Δέσποινα Τσιολερίδου του Έλληνα, κοινωνιολόγος, ως Α΄ Αντιπρόεδρος, με αναπληρώτρια την Βασιλική Παπακωνσταντίνου του Μιλτιάδη, συνταξιούχο, σε αντικατάσταση αντίστοιχα των Γεωργίου Φιλιππίδη και Μεταμόρφης Κουτεκίδου, των οποίων λύεται η θητεία.

γ. Ο Παναγιώτης Ερμίδης του Χρήστου, συνταξιούχος δημοσίου, ως Β΄ Αντιπρόεδρος, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Γιαννακίδου του Ευσταθίου, δασκάλα, σε αντικατάσταση αντίστοιχα των Νικολάου Γεωργιάδη και Δημητρίου Κωνσταντινίδη, των οποίων λύεται η θητεία.

δ. Ο Γεώργιος Χατζηθεοδώρου του Ηλία, ειδικός παιδαγωγός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αρτέμιδα Βελικοπούλου του Αθανασίου, συνταξιούχο, σε αντικατάσταση αντίστοιχα των Χρυσής Πάπατζη και Αναστασίας Βορίδου, των οποίων λύεται η θητεία.

ε. Ο Σταμάτης Μαρούδας του Αλεξάνδρου, νευρολόγος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ντιρόλ Μουμινόγλου του Χιλντί, λογίστρια, σε αντικατάσταση αντίστοιχα των Αριστείδη Σαρχοσίδη και Παναγιώτη Τσίτσιο, των οποίων λύεται η θητεία.

Ο νέος πρόεδρος Σωτήρης Σωτηριάδης παραδέχθηκε ότι για συγκεκριμένα παραρτήματα του κέντρου διαθέτει γνώσεις, ενώ για κάποια άλλα που λειτουργούν σε όμορες πόλεις σίγουρα θα χρειαστεί περαιτέρω ενημέρωση. Ο κ. Σωτηριάδης ευχαρίστησε θερμά την πρώην πρόεδρο Μαρίνα Φιλιππίδου και τον πρώην Α’ αντιπρόεδρο Γιώργο Φιλιππίδη, που έστω κι αν δεν ήταν υποχρεωμένοι ωστόσο συναντήθηκαν με τον νέο πρόεδρο και επί μακρό προσπάθησαν να τον ενημερώσουν για πλήθος θεμάτων και αρμοδιοτήτων. Στη συνάντηση και συζήτηση για όλα τα παραρτήματα που πραγματοποιήθηκε, ο νέος πρόεδρος πήγε συνοδευόμενος από την αναπληρώτριά του Μαρία Μικροπούλου Κωσταράκη.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σωτηριάδης επρόκειτο να επισκεφθεί το ίδρυμα χρονίων παθήσεων Ελευθερούπολης κι αμέσως μετά το πρόγραμμα θα συνεχιζόταν με επίσκεψη στην Παιδόπολη Καβάλας, ενώ την Παρασκευή σειρά έχει το παράρτημα της Δράμας. Η προεδρική θέση που αναλαμβάνει ο Σωτήρης Σωτηριάδης είναι όχι αποκλειστικής αλλά πλήρους απασχόλησης, επομένως απαιτεί τη δαπάνη πολλών ωρών. Ο νέος πρόεδρος εργάζεται μεν σε συναφή θέση αλλά στον ιδιωτικό τομέα κι επί του παρόντος θα πρέπει να συνεχίσει την εργασία του. Ωστόσο, ο κ. Σωτηριάδης οφείλει να συντονίσει τις αρμοδιότητες και το πρόγραμμά του, αναγκαζόμενος ίσως να εγκαταλείψει την εργασιακή του θέση ύστερα από 8 χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος γνωρίζει ότι η θέση που του ανατέθηκε είναι πολιτική και όχι μόνιμη εργασιακή, παρόλα αυτά θα αναγκαστεί να αφήσει την εργασία του προκειμένου να ασχοληθεί με το απαιτητικό έργο του στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο κ. Σωτηριάδης γνωρίζει επίσης τα δύο έργα που εκκρεμούν στην Παιδόπολη Καβάλας, το μεν ένα που αφορά στην ανακαίνιση το δε δεύτερο που αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού το οποίο ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο νέος πρόεδρος από την προκάτοχό του, το πρώτο έργο συνεχίζεται παρά την προσωρινή καθυστέρησή του κι αναμένεται να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2015. Δεν αποκλείεται η δίμηνη παράταση του έργου της ανακαίνισης.

Αναφορικά με την προμήθεια του εξοπλισμού, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να βιαστεί, ενώ ο κ. Σωτηριάδης σκοπεύει να επισκεφθεί τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ώστε να συζητήσει σχετικά. Η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου που κατέχει ο Σωτήρης Σωτηριάδης του δίνει την πολυτέλειας της άμεσης πρόσβασης στο δημαρχιακό γραφείο, κάτι που σκοπεύει να το «εκμεταλλευθεί» προς όφελος του καβαλιώτικου παραρτήματος. Πρόθεση τέλος του νέου προέδρου είναι να συνεχιστεί και να αυξηθεί η εξωστρέφεια της Παιδόπολης που ίσχυε επί των ημερών της Μαρίνας Φιλιππίδου.

 

=

 

Διαβάστε επίσης