• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ορκωμοσία 19 μεταπτυχιακών αποφοίτων – Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του ΤΕΙ ΑΜΘ

 Ορκωμοσία 19 μεταπτυχιακών αποφοίτων – Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του ΤΕΙ ΑΜΘ

Στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου στο φουαγιέ του μεγάλου αμφιθεάτρου του ΤΕΙ ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ορκωμοσία των 19 αποφοίτων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration – MBA». Το συγκεκριμένο τμήμα του ΤΕΙ το έτος 2000 λειτούργησε για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και σε σύμπραξη με το αγγλικό πανεπιστήμιο Greenwich που διήρκησε έως το 2012, όταν και αποφοίτησαν 280 σπουδαστές.

Εξ αυτών ένα μεγάλο ποσοστό που ανέρχεται στο 87% κατάφερε αμέσως να εξασφαλίσει εργασία στο γνωστικό αντικείμενό του, ενώ ένα ποσοστό 7% οδηγήθηκε στην ίδρυση της προσωπικής επιχειρήσεως. Το 2012 – 2013 το τμήμα του ΤΕΙ ΑΜΘ διέκοψε την συνεργασία με το πανεπιστήμιο Greenwich και ανέπτυξε το δικό του μεταπτυχιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις, Στρατηγική Διοίκηση – Χρηματοοικονομική Διοίκηση – Μάρκετινγκ. Έτσι προσέφερε ένα σύγχρονο κι ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της εγχώριας αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς.

Δύο ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση του ιδρύματος στην απόφασή της. Αφενός το ολοένα αυξανόμενο κόστος διδάκτρων που απαιτούσαν κάθε χρόνο οι Άγγλοι συνεργάτες του ΤΕΙ κι αφετέρου η αυξημένη ζήτηση των αποφοίτων για μεταπτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση επιχειρήσεων και κυρίως σε επίπεδο ΜΒΑ. Αυτός ο τίτλος εξάλλου είναι εκείνος που αξιολογούν οι επιχειρήσεις δημόσιου και ιδιωτικού φορέα ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίπλωμα. Το τμήμα δέχεται αιτήσεις σπουδαστών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τον Ιούνιο και μετά το Δεκαπενταύγουστο.

 

Βασική επιδίωξη του Προγράμματος MBA του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι να προσελκύσει υψηλής ποιότητας υποψηφίους, που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους ως αποτελεσματικά διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Σκοπός του Προγράμματος είναι η κατανόηση των βασικότερων προσεγγίσεων και των βέλτιστων πρακτικών, που σχετίζονται με την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων, τόσο σε στρατηγικό όσο και λειτουργικό επίπεδο. Στους φοιτητές προσφέρεται η ευκαιρία να αναπτύξουν ένα ειδικευμένο γνωστικό υπόβαθρο σε ένα από τα τρία διαφορετικά αντικείμενα: Στρατηγική Διοίκηση, Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Μάρκετινγκ.

Το Πρόγραμμα παρέχει δυνατότητες πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης και είναι σχεδιασμένο και για φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τους σπουδές στο αντικείμενο της διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα αυτό. Το Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης απευθύνεται κυρίως σε υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα και έχουν ελάχιστη ή μηδενική εργασιακή εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ το Πρόγραμμα μερικής φοίτησης απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η εφαρμογή των θεωριών στη πράξη αποτελεί παράγοντα κλειδί για το Πρόγραμμα. Τα παραδείγματα πραγματικών επιχειρήσεων και οι μελέτες περιπτώσεων (case studies) αποτελούν κεντρικό άξονα στις διαδικασίες διδασκαλίας και μάθησης. Επιπλέον, η συμμετοχή σημαντικών και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα με τη μορφή διαλέξεων και συζητήσεων, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για την κατανόηση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και των δυναμικών του, όπως επίσης και τη μεταφορά γνώσης που συμβάλλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων λήψης στρατηγικών και λειτουργικών αποφάσεων. Άλλες τεχνικές όπως τα επιχειρηματικά παιχνίδια (business games), το λογισμικό προγραμμάτων που χρησιμοποιούν ήδη οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι προβολές οπτικοακουστικού υλικού, επίσης υποστηρίζουν την εξοικείωση των φοιτητών με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της διοίκησης.

 

Διαβάστε επίσης