• 15 Μαΐου 2024,

Περιφερειακό ( ΟΡΦΕΑΣ – ΒΥΖΑΝΤΙΟ – ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ)

 Περιφερειακό ( ΟΡΦΕΑΣ – ΒΥΖΑΝΤΙΟ – ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ)

Ορφέας- Προσοτσάνη 0-1: Πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Ορφέας με πολλούς παίκτες να μη μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από την Προσοτσάνη. Η Δραμινή ομάδα εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο διάστημα του αγώνα την ανυπαρξία του Ορφέα, κατάφερε να προηγηθεί και ήταν πολύ επικίνδυνη όταν έβρισκε χώρο στην αντίπαλη άμυνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά κενά  σε όλες τις γραμμές. Το κυριότερο δεν είχαν καθαρό μυαλό στο παιχνίδι τους, κάνοντας πολλά λάθη στην ανάπτυξη. Δε βοήθησαν παίκτες ατού ενώ φάνηκε η απουσία του Γιώργου Χριστοδουλίδη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο Β` μέρος ο Ορφέας προσπάθησε να πιέσει αλλά αυτό έγινε με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο.

Η Προσοτσάνη έκλεισε τους χώρους, ροκάνισε το χρόνο και πήρε μια μεγάλη νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Μάλλιου πέτυχε το 0-1 και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της,  σ` ένα διάστημα που ο Ορφέας ψαχνόταν μέσα στο παιχνίδι. Στην επανάληψη κοίταξε τα νώτα της, παράλληλα θα μπορούσε να είχε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 23` ο Σαϊνίδης με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κερασίδη.

Ο Ορφέας έχασε ευκαιρίες με τον Βερβερίδη στο 33`, με τον Καραπατσιά στο 53` και στο 79` ο ίδιος παίκτης από τα 3 μέτρα δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Προσοτσάνη απείλησε άμεσα στο 3` με τον Ουζούνη, στο 27` με τον Γεωργιάδη, όπου και στις δυο περιπτώσεις έσωσε ο Καραβελίδης. Επίσης στο β` μέρος με τον Σαϊνίδη στο 47` και στο 71`. Καθώς με τον Κερασίδη στο 72`.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας: Καραβελίδης, Κεχαγιάς, Νάκου, Σταματόπουλος, Ελευθεριάδης, Μπαμπατζάνης 63` Δανιόλος, Βελετάνης 83` Πασχαλίδης, Παπαδάτος, Καραπατσιάς, Βλάχος, Βερβερίδης 75` Σαββατιανός.

Προσοτσάνη: Πιτσακτσής, Δημητριάδης 38` Παπαμιχαήλ, Παλτζίδης, Γεωργιάδης, Καραγιαννίδης, Φερφέρης, Ουζούνης 90`+ Ρούσσος, Ουζούνογλου, Κερασίδης 83` Μαριάδης, Λειβαρτζινός, Σαϊνίδης.

Δόξα Πετρούσας- Βυζάντιο 0-2:  Πρωταθλητής χειμώνα σε μια δύσκολη έδρα

Το Βυζάντιο πέτυχε χθες το απόγευμα μεγάλη νίκη μέσα στην Πετρούσα με  2-0, παράλληλα τερμάτισε πρωταθλητής χειμώνα στον 1ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος.

Οι «Κιτρινόμαυροι» κέρδισαν δίκαια.  Απειλήθηκαν μόνο σε μια φάση, στο τέλος του αγώνα. Είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Στο 11` ο Σπυρίδης με σουτ έκανε το 0-1 ενώ στο 65` μετά από σέντρα του Περίσνακα ο Σαουλίδης με σούτ έκανε το 0-2.

Στο 86` η ομάδα της Πετρούσας είχε διπλό δοκάρι αρχικά με κεφαλιά του Γαϊδα και στην συνέχεια πάλι με κεφαλιά του Παπαδόπουλου.

Οι συνθέσεις.

Δόξα Πετρούσας: Λαμπρινουδάκης, Κώτσιος Γ, Γιαννίδης 69` Χριστοφορίδης, Βραμέντζαλης, Κώτσιος Δ, Παπαδόπουλος, Λαζίδης 59` Παπαθεοδώρου, Μιχαλάκης 69` Γαϊδάς, Κωνσταντινίδης, Υψηλός, Παπακωνσταντίνου.

Βυζάντιο: Βουγιατζής, Κανέλλας 29` Περισνάκα, Γεωργαντέλης, Φωτόπουλος Χ, Μαυρομάτης, Αϊβάζης,  Μιχαηλίδης, Μπατάκογλου 72` Λόλης,  Σπυρίδης, Σαουλίδης 89` Μπαϊος, Προβατίδης.

Εβρος Σουφλίου- Αρης Ακροποτάμου 1-2: Σπουδαία νίκη παρά τις πολλές ελλείψεις

Ο Αρης Ακροποτάμου παρά τις πολλές ελλείψεις βασικών παικτών, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη μέσα στο Σουφλί. Η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε γρήγορα και έκλεισε το ημίχρονο με δυο γκολ που πέτυχε ο νεαρός Σάσος. Στην επανάληψη πίεσε το Σουφλί, αλλά οι φιλοξενούμενοι με καλή άμυνα, πήραν αυτό που ήθελαν. Το παιχνίδι έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ηταν μια νίκη που τη χρειαζόταν η ομάδα του Αρη μετά από την ήττα μέσα στη Ζίχνη.

Στο 12` μετά από κάθετη πάσα του Αραμπατζή, ο Δαμιανίδης πέρασε τον Χατζηνικολή και πέτυχε το 1-0. Στο 25` από σέντρα του Μεμούρη ο Σάσσος με σουτ έκανε το 1-1.

Ο Σάσσος με καρφωτή κεφαλιά στο 35` μετά από σέντρα του Μεμούρη πέτυχε το 1-2.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Σουφλί: Σιριανίδης 46` Δεμερτζής, Αντωνιάδης, Νικολόπουλος, Μπάμνιος, Παντελίδης, Παπαναστασίου, Ναθαναηλίδης, Δαμιανίδης, Αραμπατζής 46` Τσαπάνης, Λίτσκας, Μεμέτ 46`Οτέμπερι.

Αρης: Χατζηνικολής, Αλεπίδης, Μπαρπαγιάννης 73` Γραβάνης, Σεφερίδης, Σολακίδης, Τσορμπατζής 65` Κοσμάς, Γούναρης, Μανάφης, Αμιάδης, Μεμούρης, Σάσος 46` Τσέπα.

 

 

Διαβάστε επίσης