• 19 Απριλίου 2024,

Οχι άλλα μέτρα …. το 2012

 Οχι άλλα μέτρα …. το 2012

Οχι άλλα μέτρα …. το 2012

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής προσπάθειας έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απο την κατάσταση εκτάκου ανάγκης που είναι τα τελευταία χρόνια αποφασίσθηκε να μην πάρουν άλλα μέτρα.

Για το 2012 …

Γιατί το 2013 και το 2014 είναι όλα ανοιχτά και όλα παίζουν.

Απο την συνάντηση των τριών προχθές στο Μαξίμου διέκρινα μια διάθεση τσαμπουκαλέματος που έχει ένα σχετικό μούδιασμα αλλα είναι προς την κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2012 γιατί το 2013 και το 2014 η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει τα πάντα και να πάρει τα μέτρα που θα αρνηθεί μέσα στο 2012.

Οπως καταλαβαίνετε κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.

Κανονικά θα έπρεπε να πούνε στην τρόϊκα οτι δεν υπάρχουν άλλα μέτρα όχι μόνο για το 2012 αλλά και το 13 και το 14 και 18.

Να στείλει το μήνυμα οτι τελειώσαμε με τα μέτρα και οτι θα πρέπει απο εδώ και στο εξής να βρεθούνε άλλοι τρόποι για να έρθει στην σωστή πορεία το καράβι.

Στο μόνο με το οποίο συμφωνώ με την τρόϊκα είναι οτι θα πρέπει να γίνουν απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα που ξεχειλίζει απο περίσσιους που είχανε όνειρο να μπούνε στο Δημόσιο και να πληρώνονται κάθε 1η και 15.

Δεν είναι δυνατόν να ματώνουμε εμείς για να πληρώνονται αυτοί που περρισεύουν και μπήκανε γιατί είχανε μπάρμπα στο τάδε υπουργείο.

Η Ελλάδα σήμερα ταλαιπωρείται γιατί ενώ θα έπρεπε να έχει για παράδειγμα 500 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους έχει 1 εκατομμύριο και κάθε φορά που έρχεται η ώρα να τους πληρώσει απο το σφύξιμο δακρύζουν τα μάτια.

Αν υπήρχε μέτρο στις προσλήψεις και κάθε κόμμα που ερχότανε στα πράγματα δεν έβαζε καραβιές στο δημόσιο τομέα σήμερα η Ελλάδα θα έπαιζε ξένοιαστη ρακέτες σε κάποια παραλία.

Ητανε φυσικό επόμενο ότι όλο αυτό κάποια στιγμή θα έσπαγε.

Βάλε , βάλε δεν θα ερχότανε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα κάποια στιγμή ;

Ηρθε το μπαλόνι και έσκασε και άντε τώρα να το μαζέψεις το μαγαζί.

Και είμαστε όλοι στην πρίζα 4 χρόνια τώρα γιατί δεν βρέθηκε ένας να πεί οτι εσείς ρε παιδιά περρισεύετε δεν μπορούμε να σας πληρώνουμε και θα πρέπει να απολυθείτε.

Αν υπάρχει μια ελπίδα να βγεία η Ελλάδα απο την κρίση είναι ο ιδιωτικός τομέας που όμως κινδυνεύει με αφανισμό αφού κανείς δεν τον στηρίζει.

Δείτε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις πρίν να είναι αργά.

Πάρτε γενναίες αποφάσεις και μην καθαρίστε το δημόσιο.

Τώρα είναι η ευκαιρία.

 

Ξανά στα ύψη η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία μετά απο ένα ωραίο και ευχάριστο δροσερό διάλειμμα φαίνεται οτι άρχισε να παίρνει και πάλι τα πάνω της με το θερμόμετρο την Παρασκευή να αγγίζει τους 35 βαθμούς.

Φαίνεται οτι πάμε για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο που θα μας βρεί χύμα στις παραλίες.

Πως να δροσιστείς αλλιώς ;

Στην θάλασσα και το κέφι σου κάνεις και την ζέστη ξεχνάς.

 

Επώνυμοι και ανώνυμοι στυα ελληνικά νησιά

Και αν οι έλληνες φέτος δεν μπορούνε να πάνε διακοπές και να επισκεφθούνε τα ωραία μας νησιά έρχονται οι ξένοι και μάλιστα οι επώνυμοι.

Μετά τον Ντενίρο και τον Τραβόλτα που εθεάθησαν να κάνουν βόλτα στα σοκάκια της Σαντορίνης ο Κάρολος με την Καμήλα την ομορφογυναίκα αυτή είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Σκιάθο που εδώ και χρόνια είναι ο αγαπημένος προορισμός των Άγγλων.

Εμείς στην πίεση και αυτή στα κότερα και τις τσάρκες.

Ετσι θέλουν να μας καταντήσουν.

Να δουλεύουμε σαν τα μοσχάρια νύχτα μέρα και αυτοί να έρχονται στα νησιά μας και να γουστάρουν.

Σε μαύρες σακούλες τα λεφτά απο τις μίζες !

Τα λεφτά απο τις μίζες ήτανε τόσα πολλά είπε στον ειασαγγελέα ο ξάδερφος του Άκη που τα κουβαλούσανε με μαύρες σακούλες.

Αυτές τις σακούλες έβλεπε η κ. Σταμάτη και έβγαινε στα μαγαζιά και δεν άφηνε τίποτα όρθιο.

Στάχη και μπούρμπερι τσιμέντο και λάσπη.

Και μετά μας λέει μέσα απο την φυλακή ότι δεν ήξερε και οτι έκανε την ζωή μιας μέσης ελληνίδας.

Οι κουρτίνες στο σπίτι μιας μέσης ελληνίδας Βίκυ μου δεν έχουν 20 χιλιάρικα.

Μην τρελαθούμε κιόλας.

Λοίπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Είμαστε μια ανάσα πρίν απο το τέλος άλλης μιας δύσκολης εβδομάδας που όμως ακόμα δεν τελείωσε.

Σας θέλω με σταθερές θερμοκρασίες να συνεχίσετε να δίνετε τις μάχες σας χωρίς να περνάει απο το μυαλό σας ούτε μια στιγμή να τα παρατήσετε.

Οπως και η φίλη μου η Σόνια αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά της επιβίωσης.

Τα ωραία δεν είναι στην ζωή που ζήσαμε αλλα στην ζωή που θα ζήσουμε.

Καλή αντάμωση αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης