• 21 Μαΐου 2024,

Οχτώ και σήμερα …

 Οχτώ και σήμερα …

Οχτώ μόλις ημέρες (και σήμερα) απο την 5η του Ιούνη οι πληροφορίες για την πορεία των συζητήσεων είναι μπερδεμένες.

Αλλοι λένε οτι πάμε καλά και τρέχουμε να κλείσουμε συμφωνία μέχρι τέλος της εβδομάδας και άλλοι λένε οτι τρέχουμε για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα για την επόμενη μέρα της μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ που σίγουρα θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα και ένα καινούργιο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση με κατεπείγουσες αποφάσεις μαζεύει όλο το χρήμα στην ΤτΕ αλλα κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει αν το μαζεύει για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς ή την δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης όπου σταθούν και όπου βρεθούν υποστηρίζουν οτι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι συντάξεις και οι μισθοί και μετά αν φτάσουν τα λεφτά θα πληρωθούν και οι δόσεις.

Μην ανησυχείτε και μην τρελαίνεστε.

Παρασκευή κοντή γιορτή.

Καταλαβαίνετε και εσείς αγαπητοί αναγνώστες οτι αυτό που είναι να γίνει θα γίνει άσχετα με τα δικά μας μαράζια και τις δικές μας προσδοκίες.

Για τον λόγο αυτό μην σκάτε αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του καραβιού.

Σήμερα που τα γράφουμε δεν υπάρχει αισιοδοξία οτι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία.

Μπορεί αύριο δια μαγείας να αλλάξει το κλίμα αλλα μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα οτι πάμε για συμφωνία πέρα απο την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τα βρεί με τους  δανειστές.

Εχει κάνει σε πολλά σημεία πίσω ο Τσίπρας αλλα τις τελευταίες μέρες έχει βγάλει την όπισθεν.

Θα πρέπει απο ότι καταλαβαίνουμε και εμείς να κάνουν και λίγο πίσω οι δανειστές που μέχρι σήμερα δείχνουν οτι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν με αποτέλεσμα να είμαστε ακόμα μακριά απο μια συμφωνία που θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αλλιώς η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία θα μπούνε σε μια άλλη φάση που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε αλλα πλέον είναι ενδεχόμενη.

Όλα παίζουν αφού το παιχνίδι έχει γίνει θρίλερ.

Τώρα μας λένε οτι η συμφωνία που έχει ξεκινήσει να γράφεται θα είναι έτοιμη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανακοινωθεί έτσι ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψει η ηρεμία αν και δεν θα γίνουν όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Θα περάσουν αρκετές εβδομάδες ( το καλό σενάριο) απο την ημέρα της συμφωνίας μέχρι να βρεί τέμπο η ελληνική οικονομία και να αρχίσει και πάλι να κινείται γιατί όλους αυτους τους μήνες της διαπραγμάτευσης η ελληνική οικονομία είναι στο pause.

Μετά τα μπουρίνια σύμφωνα με την ΕΜΥ έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες αφού κυρίως της Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πάρουμε το βάπτισμα του πυρός όσο αφορά το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιούνκερ ο Βαρουφάκης δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Βαρουφάκης μέχρι σήμερα έχει υποβάλει την παραίτηση του πάνω απο 3 φορές αλλα δεν έγινε δεκτή απο τόν έλληνα πρωθυπουργό λόγω του οτι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αν κλείσει η συμφωνία ο πρώτος που θα φύγει απο το κυβερνητικό σχήμα θα είναι και καλά ο Βαρουφάκης ο οποίος εγώ εκτιμώ οτι θα είναι αντίθετα πιο ισχυρός αφού ΄θα έχει και αυτός μερίδιο στην επιτυχία της σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές.

Τα δύσκολα θα είναι οχι μόνο για τον Βαρουφάκη αλλα γενικότερα για όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αν δεν έχουμε συμφωνία το τριήμερο.

Αν πρέπει να αλλάξει κάποιος και μάλιστα άμεσα είναι η πρόεδρος της Βουλής η Κωνσταντοπούλου που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα με τον τρόπο που προεδρεύει και λειτουργεί.

Παράπονα και μόνο παράπονα απο κυβερνητικούς και μη βουλευτές.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης