• 3 Μαΐου 2024,

Ο Άγγελος Τσατσούλης καυτηριάζει τη διαμαρτυρία για το 12% και το μέτρο των 100 δόσεων

 Ο Άγγελος Τσατσούλης καυτηριάζει  τη διαμαρτυρία για το 12% και το μέτρο των 100 δόσεων

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Θράκης, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Κοντό και Στυλιανίδη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% που καθυστερεί να καταβληθεί στους επιχειρηματίες από το 2010. Βεβαίως, οι επιχειρηματίες της Ανατολικής Μακεδονίας δεν αντιμετωπίζουν μόνο το πρόβλημα της καθυστερημένης αποπληρωμής του 4%, αλλά επιπλέον αντιμετωπίζουν και τη συστηματική αγνόηση του αιτήματος ένταξης στο ίδιο ποσοστό 12% με τους συναδέλφους της Θράκης. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής κατέθεσε σχετική ερώτηση που όμως παραμένει ακόμη αναπάντητη.

Οι επιχειρηματίες της Καβάλας αν και είχαν υπολογίσει στα κοστολόγιά τους την επιδότηση του 4%, δεν την έχουν εισπράξει ύστερα από τόσα χρόνια. Ερωτώμενος σχετικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης επεσήμανε ότι θα ήταν αποτελεσματικότερη η άσκηση πιέσεως εάν προερχόταν από τους επιχειρηματικούς φορείς ολόκληρης της περιφέρειας ΑΜΘ. Σχετική ενημέρωση πάντως το Επιμελητήριο Καβάλας δεν είχε λάβει. Εάν υπήρχε ενημέρωση, σίγουρα και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας θα μετείχε στην επίσκεψη διαμαρτυρίας.

Ο Άγγελος Τσατσούλης ρωτήθηκε και για την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εκατό δόσεις, την οποία χαρακτήρισε ως «παραμύθι». Συμπλήρωσε δε ότι εάν το μέτρο είχε εφαρμοστεί νωρίτερα τότε αφενός θα είχαν σωθεί περισσότερες επιχειρήσεις και αφετέρου τα έσοδα της κυβέρνησης θα ήταν περισσότερα. Δυστυχώς, σήμερα επικρατεί ένα αλαλούμ. Επί χρόνια όλοι οι φορείς της αγοράς επέμεναν να προτείνουν το μέτρο, οι κυβερνώντες όμως κώφευαν.

Ο κ. Τσατσούλης παραπονέθηκε για την εσφαλμένη νοοτροπία όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της τρόικα, ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι κλέφτες και δεν πληρώνουν αν και μπορούν. Το 90% των επιχειρηματιών έφτασαν σε δεινή κατάσταση εξαιτίας της κρίσης, ενώ τα προηγούμενα χρόνια απέδιδαν κανονικά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας υπογράμμισε ότι εάν το μέτρο των 100 δόσεων δεν εφαρμοστεί τάχιστα στην πράξη, τότε δεν πρόκειται να αποδώσει αφού τα οφειλόμενα ποσά συσσωρεύονται διαρκώς κάθε μήνα. Μπορεί να μη σωθεί το σύνολο των επιχειρήσεων αλλά θα ανασάνει ένα ποσοστό 50% εκείνων που προσπαθούν να επιβιώσουν.

 Τσατσούλης για την υποψηφιότητά του

Θα γνωστοποιήσει σχετικά σύντομα την πρόθεσή του

Απερίφραστα ρωτήθηκε το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση του επιχειρηματικού φορέα. Μας απάντησε τονίζοντας: «Μεσολαβεί αρκετός χρόνος ακόμη έως τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, θα γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα».

 

=

Διαβάστε επίσης