• 25 Απριλίου 2024,

Ο Άρης Βέρρος συνάντησε τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο σπίτι»

 Ο Άρης Βέρρος συνάντησε τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο σπίτι»

Με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος. Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο συζητήσεων κι επαφών που έχει δρομολογήσει η Συμπαράταξη Πολιτών με φορείς και συλλογικότητες και κυρίως με τους εργαζόμενους του δήμου. Ο κ. Βέρρος έκανε λόγο για ένα υπό κατάργηση πρόγραμμα, έστω κι αν είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής που εφαρμόστηκε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοικήσεως. Παρόλα αυτά, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η υφιστάμενη επιδιώκουν την κατάργησή του μέσω της ιδιωτικοποίησής του.

Ο κ. Βέρρος άκουσε με προσοχή όσα του είπαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος κι επανέλαβε για μία ακόμη φορά εκείνα που υποστηρίζει σταθερά από το 2010. Ότι δηλαδή θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του κι άρα να συνεχιστεί η υλοποίησή του από το δήμο Καβάλας, ενώ θα πρέπει να προωθηθεί και η επέκτασή του σε πληθυσμιακές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Η εκπρόσωπος τύπου του σωματείου εργαζομένων στο πρόγραμμα για την περιφέρεια ΑΜΘ Εύη Ντοβόρη, εξήγησε ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και στη διάρκειά της ρωτήθηκε ο Άρης Βέρρος ποιο θα είναι το μέλλον του «Βοήθεια στο σπίτι» σε περίπτωση εκλογής του. Σήμερα το πρόγραμμα παραμένει ενεργό στο δήμο Καβάλας, προσφέροντας κοινωνική βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες.

Βάσει των κυβερνητικών ανακοινώσεων η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί έως το Σεπτέμβριο και ακόλουθα προβλέπεται αλλαγή της μορφής του. Το κράτος προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» της υλοποίησης στους δήμους, κάτι που θολώνει το τοπίο λόγω άγνωστων χρηματοδοτήσεων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι. Κατά τα λεγόμενα της κ. Ντοβόρη, η διοίκηση Σιμιτσή στηρίζει το «Βοήθεια στο σπίτι» και το έχει αποδείξει εμπράκτως, είτε με τη διεύρυνση του παρεχόμενου φαγητού, είτε με την πληρωμή των αποδοχών και τη στήριξη των εργαζομένων. Επειδή όμως οι δύσκολες ώρες για το πρόγραμμα έρχονται στο μέλλον, αναμένεται η συνεπής συνέχιση της στηρίξεως.

Περίπου 25 είναι οι εργαζόμενοι του προγράμματος στο δήμο Καβάλας, ενώ το «Βοήθεια στο σπίτι» υλοποιείται επίσης στο δήμο Παγγαίου και στο δήμο Νέστου.

 

Διαβάστε επίσης