Ο Αλέξης στο Βερολίνο …

 Ο Αλέξης στο Βερολίνο …

Είδατε τελικά το κορίτσι της Άνοιξης (όπως εξελίσσονται τα πράγματα) Άνγκελα Μέρκελ το έκανε το “ορίστε” στον Αλέξη τον Τσίπρα για επίσκεψη στο Βερολίνο.

Ο Αλέξης που και αυτός κατα βάθος έχει αδυναμία στο κορίτσι των λουλουδιών ,άσχετα αν δεν το παραδέχεται , ανταποκρίθηκε θετικά και η άφιξη του στην Καγκελαρία έχει προγραμματιστεί για δύο μέρες μετά την επίσημη της πρώτης μέρας της άνοιξης.

23 του Μάρτη πρώτα ο θεός  το αεροπλάνο του έλληνα πρωθυπουργού θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για μια συνάντηση με το αφεντικό της Ευρωζώνης που ευελπιστούμε να μας βγάλει απο τα έντεκα βήματα που μας έχουν μέχρι και σήμερα οι Γερμανοί.

Σίγουρα το κάλεσμα της Μέρκελ έχει πέρα όλων των άλλων και τον συμβολικό χαρακτήρα της συμπαράστασης προς την Ελλάδα που εδώ και αρκετά χρόνια παλεύει με το φάντασμα της κρίσης και δεν μπορεί να νικήσει.

Μακάρι η Μέρκελ να έχει αποφασίσει να πάρει πάνω της αυτή την ιστορία και να δώσει μια πολιτική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όχι μόνο την Ελλάδα και τους έλληνες αλλα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο Βερολίνο μετά απο μια παρόμοια πρόσκληση πήγε πρίν απο αρκετούς μήνες και ο Σαμαράς αλλα δεν άλλαξε τίποτα επι της ουσίας.

Μακάρι αυτή την φορά να γίνει κάτι και να μην μείνουμε μόνο στους συμβολισμούς οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.

Είναι σίγουρο οτι και ο Τσίπρας θα προσέλθει σε αυτή την συνάντηση επι Γερμανικού εδάφους αποφασισμένος για να πάρει κάτι παραπάνω απο τις δηλώσεις συμπάθειας και φιλίας που πέρνανε οι προκάτοχοι του.

Η Μέρκελ αν θέλει μπορεί να ηρεμήσει τα “ντόπερμαν” της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι έτοιμα να ξεσκίσουν τις σάρκες μας.

Καλώς ή κακώς το καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο που όλοι ονειρευόμαστε για την Ελλάδα περνάει απο το Βερολίνο.

Ο Τσίπρας έχει την ευκαιρία του σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση να πείσει την Μέρκελ για την αλήθεια του λόγου του και την ανάγκη η χώρα να περάσει σε μια πραγματική φάση οικονομικής ανάκαμψης την οποίο βέβαια και δικαιούται μετά απο τόσα χρόνια στείρας λιτότητας που σαν αποτελέσμα είχε μερικά εκατομμύρια ευρώ σε πλεόνασμα και μερικές χιλιάδες έλληνες στην αγχόνη.

Σε σχέση με πέρσι φέτος το χειμώνα τα ποσοστά της βροχής ανέβηκαν περίπου 70%.

Αυτό σημαίνει οτι ανοίξανε οι ουρανοί και έπεσε πολύ περισσότερο νερό σε σχέση με πέρσι.

Καταλαβαίνετε τι θα γίνει φέτος με τα χόρτα.

Με τόσο νερό θα μας καταπιούνε και αν ο Δήμος Καβάλας τα κόψει με τον ρυθμό που τα έκοψε και πέρσι θα φτάσουμε στον Ιούλη και θα παλεύουμε με το θηρίο.

Πέρσι το καλοκαίρι δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε στο δρόμο του Παληού απο τα πολλά τα χόρτα.

Φέτος και λόγω των πολλών βροχοπτόσεων θα πρέπει να γίνει ένας διαφορετικός σχεδιασμός απο την καινούργια διοίκηση του Δήμου που θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατα μέτωπο το πρόβλημα και να το λύσει απο τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε πως και πως την πρώτη μέρα της άνοιξης που είναι το Σάββατο 21/3.

Ο καιρός σύμφωνα με την σημερινή πρόβλεψη της ΕΜΥ δεν θα είναι έτσι όπως τον έχουμε στο μυαλό μας για την πρώτη της άνοιξης αλλα θα είναι λίγο πιο μπερδεμένος και σφιχτός.

Η αλλαγή σε πρώτη φάση όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι ψυχολογική και σε δεύτερη φάση καιρική.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

Οι καιροί εκτός απο πονηροί και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης