• 19 Μαΐου 2024,

Ο ΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Απόλλων Σμύρνης

 Ο ΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Απόλλων Σμύρνης

Ο ΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή στις 16.00 τον Απόλλων Σμύρνης στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της FootBall League. Παιχνίδι δύσκολο αφού οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν την άνοδο στη Σουπερ Λιγκ. Βρίσκονται στη 2η θέση με 52 βαθμούς.

Ο Γιώργος Μαραντάς θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΟΚ, ως πρώτος προπονητής στη μετά Νίκου Παπαδόπουλου εποχή.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με την τελευταία προπόνηση και ο Μαραντάς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Εν Ντιαγιέ( 3 αγωνιστικές η ποινή του).

Από εκεί και πέρα ξένο σώμα αποτελεί και ο Χλωρός που δεν ακολούθησε την αποστολή στα Ψαχνά και συμμετέχει αυτή την εποχή σε προπονητικό σεμινάριο στην Καβάλα. Αντίθετα επανέρχεται ο Ουσμάν Μπάρι που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής. Πολλές πιθανότητες έχει να επανεμφανιστεί και ο Κοτίτσας που φαίνεται ότι ξεπερνάει τον τραυματισμό του.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σε όλες τις γραμμές.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Μάνος Αποστολίδης. Δεξιά στην άμυνα ο Κοτίτσας η ο Παγώνης. Ο Κοτίτσας μπορεί να παίξει και στη θέση του αμυντικού μέσου.

Αριστερά στην άμυνα ο Καλαγκάνης και δυο στόπερ ο Μαραγκός με τον Τριποτσέρη.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής για το ημικύκλιο υποψήφιοι είναι ο Τάσιτς, ο Ντουτσαρίδης, ο Κοτίτσας και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος μπορεί να παίξει και στα πλάγια η ελεύθερος στον κάθετο άξονα.

Στα πλάγια ο Ντος Σάντος , ο Κούτεφ, ο Ντόσης, ο Πλιάγκας μαζί με τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο είναι οι βασικοί υποψήφιοι.

Ο Ουσμάν Μπάρι είναι το κλειδί για την ενδεκάδα. Μπορεί να παίξει ελεύθερος στον κάθετο άξονα η ακόμη και σέντερ φορ. Ανάλογα με την τακτική.

Επίσης θέση διεκδικεί στην ενδεκάδα και ο Μπρατσιάνι. Υπολογίζονται για την αποστολή ο Κάργας, ο Θεοδωρίδης, ο Ρεβυθόπουλος, ο Γελαδάρης, ο Ντομί, ο Καπνόπουλος και ο Σουλογάνης για αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Ο Πακάλτσης είναι επίσης στη σχολή προπονητών.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης Αλέκος Βοσνιάδης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπάρκογλου, Ντιαλό καθώς και τον τιμωρημένο Τσεμπερίδη. Ο Απόλλων προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με την Καλλονή. Στα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει έχει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Είναι 9 παιχνίδια χωρίς ήττα. Στα 6 τελευταία ματς έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Είναι σίγουρα σε καλή φόρμα.

Με την Καλλονή ο Βοσνιάδης παρέταξε την ομάδα με την εξής σύνθεση: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας, Φαρινόλα 78` Καραδέμητρος, Καμαρά, Τσιλιγκίρης 86` Κιάσσος, Κατσίκης 57` Καραμαλίκης, Μανιάς. Ο Χατζηζήσης φόρεσε τη φανέλα του ΑΟΚ τη δεκαετία του `90 στην Α` Εθνική, δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Επίσης από το ρόστερ του ΑΟΚ πέρασε ο Δεληζήσης προερχόμενος από τον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας. Ο ΑΟΚ είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι μέσα στη Ριζούπολη με 1-0. Μοιραίος παίκτης ήταν ο Μοκάκε που είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες.

*Ο Νίκος Καραμπετάκης στο προπονητικό τιμ

Ο Νίκος Καραμπετάκης είναι το νέο πρόσωπο στο προπονητικό τιμ του ΑΟΚ.

Τα δυο τελευταία χρόνια είναι προπονητής στον Αρη Ακροποτάμου ενώ πριν στην ΑΕ Πιερέων. Οδήγησε φέτος τον Αρη στην 1η θέση του 1ου ομίλου στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ.

Παλαιότερα αγωνίστηκε τερματοφύλακας στον ΑΟΚ, μετά τον Ηρακλή Καβάλας. Γυμναστής της ομάδας παραμένει ο Γιάννης Γκιόκας.

*Την Τρίτη συνέντευξη τύπου ο Τσαλίκης

Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ Κώστας Τσαλίκης θα παραχωρήσει στην Τρίτη που έρχεται συνέντευξη τύπου και θα αναφερθεί στην απομάκρυνση του Νίκου Παπαδόπουλου από την τεχνική ηγεσία αλλά και στους στόχους που θα έχει από εδώ και πέρα η ομάδα στο πρωτάθλημα. Επίσης για το αν τελικά τιμωρηθεί με διακοπή συμβολαίου ο Εν Ντιαγιέ.

*Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Κυριακή 31 Μαρτίου στις 16.00

Νίκη Βόλου- Καλλιθέα

Φωκικός- Εργοτέλης

Βύζας Μεγάρων- Ηρακλής Ψαχνών

Παναχαϊκή- Αναγέννηση Επανομής

Καβάλα- Απόλλων Σμύρνης

Καλλονή- Πιερικός

Παναιτωλικός- Ολυμπιακός Βόλου

17.00 Εθνικός Γαζώρου- Αναγέννηση Γιαννιτσών

18.00 Δόξα Δράμας- Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα θα παίξουν στις 19.00 ο Θρασύβουλος με τον Πανσερραϊκό.

Βαθμολογία: Εργοτέλης 53, Απόλλων Σμύρνης 52, Ολυμπιακός Βόλου 52, Πανσερραϊκός 48, Λάρισα 47, Ηρακλής 46, Παναιτωλικός 46, Ηρακλής Ψαχνών 45, Νίκη Βόλου 45, Δόξα Δράμας 44, Καλλονή 44, Καβάλα 40, Καλλιθέα 38, Εθνικός Γαζώρου 31, Πιερικός 30, Φωκικός 28, Γιαννιτσά 27, Παναχαϊκή 24, Θρασύβουλος 21, Βύζας 18, Επανομή 15.

 

Διαβάστε επίσης