• 18 Μαΐου 2024,

Ο απολογισμός της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου

 Ο απολογισμός της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου

Ενενήντα περίπου μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, συμμετείχανα σήμερα το μεσημέρι στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου. Παρά το ότι το κρισιμότερο και ουσιαστικότερο θέμα ήταν η λειτουργία της αγοράς κατά τις Κυριακές, τις υπόλοιπες Κυριακές του 2014, η συνέντευξη ξεκίνησε με τα τυπικά, δηλαδή όπως ακριβώς αναφέρονταν στην πρόσκληση για τη γενική συνέλευση, τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς.

Η προσέλευση άρχισε στο χώρο της γενικής συνέλευσης μετά τις 2.30 το μεσημέρι. Αρχικά φάνηκε να μην είναι μεγάλη η προσέλευση των μελών, αλλά στο τέλος συγκεντρώθηκαν ενενήντα άνθρωποι, αριθμός ικανοποιητικός. Αν σκεφθεί κανείς ότι στη γενική συνέλευση του περασμένου Σεπτέμβρη σημειώθηκε το νούμερο ρεκόρ μέχρι και τώρα γενικής συνέλευσης, με 130 μέλη του εμπορικού συλλόγου Καβάλας.

Αρκετοί από αυτούς που προσήλθαν διαμαρτύρονταν γιατί θεωρούσαν ότι η μεσημβρινή γενική συνέλευση είναι σε ακατάλληλη ώρα. Πάντως όσοι συμμετείχαν στη συνέλευση δεν έδειχναν να βιάζονται ν΄ αποχωρήσουν, καθώς περίμεναν όλοι να έρθει η ώρα της συζήτησης για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές.

Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εξελεγη με συντριπτική πλειοψηφία ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ενώ ο Θόδωρος Κοντογεωργίου πρότεινε τον Πάρη Μέτσικα.

Τις εργασίες της συνέλευσης παρακολούθησαν οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου, Φιλιππίδης και Μοδούρας.

Μετά την εκλογή προέδρου της γενικής συνέλευσης έγινε απολογισμός διοικητικής φύσης, όπου ο Βασίλης Λεμονίδης επέμενε ότι τους τελευταίους 12 μήνες, η νέα σχετικά διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ήταν κοντά στα μέλη της. Προς απόδειξη αυτού του ισχυρισμού του, μίλησε αναλυτικά για το τι έχει να παρουσιάσει η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου, ως πεπραγμένα. Αναφέρθηκε δηλαδή στα ένδικα μέσα με τα οποία προσπαθεί ν΄ αντιμετωπίσει το γνωστό πρόβλημα των χρεών στον ΟΑΕΕ. Είπε ότι το εξώδικο προς τον ΟΑΕΕ, υπογράφουν πολλοί επαγγελματίες της αγοράς. «Είμασταν παρόντες παντού» είπε ο Β. Λεμονίδης κι έφερε κι άλλα παραδείγματα, τις δράσειςτου συλλόγου στο παράνομο εμπόριο, τις παρεμβάσεις του γι΄ αυτό το θέμα στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και όσο υπήρχε δημοτική αστυνομία και όταν αυτή διαλύθηκε. Η δωρεάν νομική κάλυψη που παρέχεται στα μέλη του εμπορικού συλλόγου από τέσσερις δικηγόρους του τοπικού συλλόγου. Τα σεμινάρια ξένων γλωσσών προς τα μέλη του Εμπορικού συλλόγου, η επιτροπή αλληλεγγύης, η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και ο διαγωνισμός βιτρίνας την περίοδο των εορτών, για τον οποίο ο Β. Λεμονίδης είπε ότι πρόθεση του συλλόγου είναι να τον καθιερώσει. Στη συνέχεια κι αφού ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε έγινε απολογισμός επί των οικονομικών δεδομένων και η συνέλευση πέρασε στην ουσιαστικότερη φάση της, δηλαδή στη συζήτηση για το θέμα των Κυριακών.

 

Διαβάστε επίσης