Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε το πρόγραμμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για τον ΑΟΚ

 Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε το πρόγραμμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για τον ΑΟΚ

Χθες το πρωί σε αίθουσα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καβάλας, ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε για λογαριασμό του συνδυασμού ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωστή Σιμιτσή, το πρόγραμμα για τον ΑΟΚ. Σημειώνουμε ότι ο παλαίμαχος παίκτης του ΑΟΚ, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον προαναφερόμενο συνδυασμό.
Συγκεκριμένα τόνισε για τον ΑΟΚ: « Υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μέλλον της ομάδα μας. Έλαβα την τιμή από τον Κωστή Σιμιτσή, να απευθύνω αυτή την πρόταση, βιωσιμότητας του ΑΟΚ, μέσω εσάς στο φίλαθλο κόσμο της Καβάλας. Ο σημαντικότερος λόγος που δέχθηκα να ζητήσω την ψήφο σας, είναι γιατί δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που με απασχολεί το μέλλον αυτής της ομάδας, όμως αυτή είναι καθοριστική.
Το ποδόσφαιρο και ειδικότερο ο ΑΟΚ, έχουν παίξει μεγάλο ρόλο για μένα. Αν κάποιοι βλέπουν στον υποβιβασμό αυτής της ομάδας την ολική καταστροφή, εγώ βλέπω την αναγέννηση. Μένοντας η ομάδα στη Γ` Εθνική δια νόμου, υποχρεωτικά για 3 έτη, έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από το μηδέν και να χτίσει ξανά με όραμα, προοπτική και υγεία ένα ελκυστικό σύλλογο, με τον οποίο θα ξαναρχίσουν οι Καβαλιώτες φίλαθλοι να αισθάνονται περήφανοι.
Η φαρσοκωμωδία στο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα δώσει τη θέση του, σε μια ομάδα ανθρώπων που θα προέρχονται από τον Ερασιτέχνη, από τη Λέσχη Φιλάθλων, από τον ΣΦΑΟΚ και από τη ζωντανή ιστορία του ΑΟΚ, που είναι οι Παλαίμαχοι. Αυτή η διοίκηση κάτω υπό την εγγύηση και την επίβλεψη της Δημοτικής αρχής, θα ξανά δώσει ζωή στις μνήμες των φιλάθλων και θα ξανά γεμίσει, θα ξανά δώσει νόημα στις Κυριακές μας. Οι οικονομικοί πόροι που θα στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια υπάρχουν, αρκεί η διαχείριση τους να χαρακτηρίζεται από τη διαφάνεια και την καλή ενημέρωση, όλων των Καβαλιωτών. Η χαμένη εμπιστοσύνη θα αποκατασταθεί και μαζί με αυτή η οικονομική συνδρομή από την πλευρά του κόσμου, όταν η διοίκηση κάθε τέλος του μηνός με ένα δελτίο τύπου θα ενημερώνει κάθε φίλαθλο για τον προορισμό και τη διαδρομή που ακολουθεί και το τελευταίο ευρώ που τόσο απλόχερα θα τις προσφέρει.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η επιλογή των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα, θα γίνει από μια ομάδα εξειδικευμένων εργοφυσιολόγων και προπονητών. Θα δοκιμαστούν παιδιά μόνο από το νομό Καβάλας. Η επιλογή θα γίνει βάση ενός ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου και με διαδικασίες ανοιχτές, στον κάθε έναν ξεχωριστά.
Η εποχή που ο μπαμπάς πλήρωνε τον εκάστοτε διοικούντα του ΑΟΚ, προκειμένου το παιδί του, να βρει μια θέση, στο ρόστερ της ομάδας, θα περάσει ανεπίστρεπτη. Το προπονητικό τιμ θα είναι κομμάτι της ιστορίας του ΑΟΚ. Αφού επιλεγεί προσεκτικά θα του δοθεί ένα χρονικό διάστημα 3 χρόνων για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Τα μέλη της διοίκησης θα έχουν διακριτούς ρόλους. Ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο κομμάτι, στη λειτουργία της ομάδας.
Η εικόνα που θέλουμε να έχει η διοίκηση και η λειτουργία αυτής της ομάδας, είναι μιας ορχήστρας και όχι ενός λαϊκού πανηγυριού, στο οποίο ο καθένας έχει γνώμη και γνώση για τα πάντα.
Οι ήδη καλά οργανωμένες ακαδημίες του ΑΟΚ, οι οποίες αυτή τη στιγμή λειτουργούν υπό την αιγίδα και την επίβλεψη του Ερασιτέχνη, θα εκσυγχρονιστούν και θα είναι η επένδυση μας για το μέλλον αυτής της ομάδας.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται κάτι πολύ βασικό, που ενώ οι προηγούμενοι διοικούντες το έκαναν σημαία τους, κανένας απ` αυτούς δεν το υλοποίησε.
Ένα σύγχρονο πολυδύναμο προπονητικό κέντρο. Ο Δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει και θα παραχωρήσει δημοτικό χώρο και ταυτόχρονα θα κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου αυτό το έργο μέσω του ΕΣΠΑ να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Σε πρόσφατη δήλωση του, ο Δήμαρχος, οριοθέτησε τον χώρο που αυτή τη στιγμή προτίθεται να δημιουργηθεί.
Είναι ο χώρος της παράνομης χωματερής, που ο Δήμος έκλεισε και αποκατέστησε, ο ΧΑΔΑ του Αμυγδαλεώνα, ο οποίος εκτείνεται στα 40 στρέμματα. Μπορούν να προστεθούν άλλα 40.
Με ένα τέτοιο έργο θα είχαμε ένα άλλον τομέα, τουριστικής αξιοποίησης. Τον αθλητικό τουρισμό, τα οποία τα οφέλη γεύονται ήδη πολλές Ελληνικές πόλεις, χωρίς μάλιστα να έχουν ούτε τις ομορφιές, ούτε τις τεράστιες δυνατότητες της πόλης μας. Αυτά για πολλούς από εσάς μπορεί να ακούγονται θεωρίες. Σας κατανοώ γιατί μέχρι σήμερα στο χώρο αυτής της ομάδας, έχετε ακούσει κούφια λόγια και υποσχέσεις. Τα οποία κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.
Αυτό που έχει μείνει μέχρι τώρα, είναι μόνο οι φανέλες. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, ούτε ποδοσφαιριστής, ούτε προπονητής, ούτε διοίκηση, ούτε τίποτα. Έχουν μείνει οι μνήμες των φιλάθλων και κάποιοι ακούραστοι εργάτες όπως ο κ. Κανάκης, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν το όραμα και την ιδέα αυτής της ομάδας, ζωντανή.
Η αποκατάσταση του ΑΟΚ, είναι πρωταρχικός μας σκοπός.

 

Διαβάστε επίσης