• 16 Μαΐου 2024,

Ο Γ. Καλαντζής απαρέγκλιτα – Προωθεί όλα τα καβαλιώτικα ζητήματα

 Ο Γ. Καλαντζής απαρέγκλιτα – Προωθεί όλα τα καβαλιώτικα ζητήματα

Στο σχόλιο ότι τα σημαντικά θέματα και τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας δεν ευνοούνται εξαιτίας του πρόσφατου κυβερνητικού ανασχηματισμού και λόγω αλλαγής υψηλόβαθμων στελεχών όπως ο υπουργός υγείας (ζήτημα παλιού νοσοκομείου) και ο υπουργός οικονομικών (ζήτημα μείωσης ειδικού φόρου κατανάλωσης για ΒΦΛ), ο Γιώργος Καλαντζής χθες το πρωί μας θύμισε ότι: «Η Καβάλα τιμήθηκε από τον πρωθυπουργό μέσω του προσώπου μου και της θέσεως του αντιπροέδρου στην ελληνική βουλή».
Συμπλήρωσε επίσης ότι το αίτημα της ΒΦΛ το χειρίζεται ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης που παρέμεινε στη θέση του και εξέφρασε την άποψη ότι η ΒΦΛ θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί όπως η Χαλυβουργική. Κατόπιν επαφής που προηγήθηκε μεταξύ των κ.κ. Μαυραγάνη και Τσάρα, η διαβούλευση των δύο πλευρών συνεχίζεται, αφού ο κ. Καλαντζής άνοιξε την «πόρτα». Ο υφυπουργός πάντως έχει πεισθεί για το δίκαιο αίτημα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που κανονικά θα πρέπει να αφορά σε όλες τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις της χώρας.
Πέραν από το συγκεκριμένο θέμα της ΒΦΛ, διαρκείς είναι οι επαφές του αντιπροέδρου της βουλής και για την αξιοποίηση της φυσικής αποθήκης αερίου στο υπό εξάντληση κοίτασμα της Νότιας Καβάλας. Κάτι που ευνοεί την Ενεργειακή Αιγαίου, που επιχειρηματικά υποστηρίζει το σενάριο της αξιοποίησης. Ευκαιρία επαναφοράς στο προσκήνιο της επενδυτικής πρότασης στάθηκε ο θόρυβος που προκλήθηκε για την εγκατάσταση του πλωτού σταθμού LNG. Ο Γιώργος Καλαντζής αποφεύγει να πάρει αβασάνιστα θέση για το LNG διότι πρωτίστως θα πρέπει να μελετηθούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες του ζητήματος. Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης θα επισκεφθεί το γραφείο του κ. Καλαντζή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ για μια λεπτομερέστατη συζήτηση.
Σχολιάζοντας τα λοιπά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων υπουργών οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο, ο Γιώργος Καλαντζής διευκρίνισε ότι το κτήριο του παλιού νοσοκομείου θα πρέπει να αξιοποιηθεί σύμφωνα με την πρόταση του Άδωνη Γεωργιάδη. Θα πρέπει δηλαδή να παραχωρηθεί ιδιοκτησιακά στο δήμο Καβάλας προκειμένου η δημοτική αρχή να το αξιοποιήσει όπως θεωρήσει ορθότερο. Αρκεί φυσικά να εξασφαλιστεί συγκεκριμένη πρόταση, συνοδευόμενη από οικονομοτεχνική μελέτη και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου. Την άποψή του ο κ. Καλαντζής σκοπεύει να μεταφέρει άμεσα και στο διάδοχο του κ. Γεωργιάδη, στο νέο υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη.

 

Διαβάστε επίσης