• 19 Μαΐου 2024,

Ο Δήμαρχος Καβάλας μπήκε στο γραφείο του

 Ο Δήμαρχος Καβάλας μπήκε στο γραφείο του

Με καταλήψεις τριών τουλάχιστον δημοτικών κτιρίων, συνεχόμενες απεργίες και κλειστούς τους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα ΚΕΠ συνεχίστηκαν και χθες για τέταρτη ημέρα οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων της Καβάλας. Υπό κατάληψη τελούσαν το άσπρο και το κίτρινο κτήριο, καθώς και το κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας, χώροι όπου διεκπεραιώνονται σε ποσοστό 90% οι επιμέρους λειτουργίες του δήμου. Αν και η γενική συνέλευση των εργαζομένων προτίθονταν να μην επιστρέψει την είσοδο στο δημαρχείου ούτε καν του Κωστή Σιμιτσή, ωστόσο χθες το πρωί ο Δήμαρχος Καβάλας βρισκόταν στο γραφείο του.

Όπως μάλιστα μας εξήγησε προσωπικά ο κ. Σιμιτσής νωρίς χθες το πρωί, ο Δήμαρχος δεν μπορεί παρά να εισέλθει στο γραφείο του και να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητές του, οι οποίες φυσικά τις τελευταίες ημέρες αφορούν στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων.

Σχεδόν κανονικά εργάστηκαν και την Πέμπτη τα συνεργεία της καθαριότητας. Κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου, μια απεργία πλήττει το κοινωνικό σύνολο και στοχεύει στην άσκηση πιέσεως εκ μέρους των πολιτών προς το κράτος, ώστε να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Εξάλλου, εάν το κράτος αποφασίσει να λειτουργήσει πιο ορθά και πιο οργανωμένα, τότε θα αποφευχθούν οι παράλογες καταστάσεις που όλοι βιώνουν το τελευταίο διάστημα.

Αυξημένες κινητοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων δεν υπήρξαν στους δήμους Παγγαίου, Νέστου και Θάσου, τουλάχιστον τόσο δυναμικές όσο εκείνες στο δήμο Καβάλας. Ο λόγος ήταν το γεγονός πως οι τρεις προαναφερόμενοι δήμοι δε διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία, ενώ ο αριθμός των σχολικών φυλάκων τους είναι ελάχιστος ή μηδενικός. Αυτό σημαίνει ότι το πιεστικό πρόβλημα των απολύσεων προσωπικού δεν είναι άμεσο κι επιπλέον δεν υφίστανται όμοια ηθικά, ψυχολογικά, πολιτικά κίνητρα ανάλογα με εκείνα που ισχύουν για τον δήμο Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης