• 4 Μαΐου 2024,

Ο δήμος Καβάλας θέλει να εξασφαλίσει – Επιπλέον 100 θέσεις στάθμευσης στο νοσοκομείο

 Ο δήμος Καβάλας θέλει να εξασφαλίσει – Επιπλέον 100 θέσεις στάθμευσης στο νοσοκομείο

Επαφές που εξελίσσονταν στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων είχε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας με την περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου ενόσω κατασκευάζεται ο δρόμος προς το νοσοκομείο να εξασφαλισθεί παράλληλα κι επιπλέον χώρος στάθμευσης οχημάτων. Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα έλλειψης επαρκούς χώρου για τη στάθμευση των οχημάτων εμφανίζεται αυξημένο στην περιοχή. Έτσι την Τετάρτη ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης συνεργάστηκε με το διοικητή Χρήστο Κοπατσάρη και την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και πήρε τη μελέτη που είχε εκπονηθεί, προκειμένου να ερευνηθεί η ενδεχόμενη προσαρμογή της έστω και για λιγότερες θέσεις, αφού η αρχική πρόβλεψη κόστους τριών εκατομμυρίων ευρώ είναι αδύνατον να υλοποιηθεί επί του παρόντος.

Η μικρότερης έκτασης παρέμβαση θα επιχειρηθεί να ενταχθεί στην υφιστάμενη προγραμματική περίοδο που ισχύει έως το 2015 και να χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια των εκπτώσεων, διαφορετικά θα δρομολογηθεί προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ. Ο χώρος της παρέμβασης βρίσκεται άνωθεν της πύλης του νοσοκομείου και ιδιοκτησιακά ανήκει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, η δε πρόσβαση θα γίνεται εξωτερικά και δίπλα από την πύλη. Η αξιοποίησή του θα προσφέρει επιπλέον εκατό θέσεις στάθμευσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Θόδωρου Μουριάδη η προσαρμογή της μελέτης στα νέα δεδομένα είναι εύκολη και θα συμπεριληφθεί ως υποέργο στο εν εξελίξει έργο, ενώ θα ανατεθεί σε άλλον εργολάβο κατόπιν διαγωνισμού.

Θα ερευνηθεί κατά πόσο δύναται να μειωθεί το κόστος του υποέργου που ανέρχεται περίπου στο ποσό του 1.400.000 ευρώ κι επίσης εάν είναι εφικτή η ένταξή του στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Αναλόγως με τα συμπεράσματα θα εξελιχθεί και η διαδικασία. Ακόμη φυσικά κι αν εξασφαλισθεί η ένταξη του υποέργου θα απαιτηθεί διάστημα πέντε ή έξι μηνών στην καλύτερη περίπτωση έως την έναρξη των εργασιών.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με δεδομένο ότι επιτέλους λύθηκαν όλα τα προβλήματα μεταξύ του δήμου και του εργολάβου που εκτελεί το έργο στο δρόμο από τον Άγιο Λουκά προς το νοσοκομείο, με δεδομένο επίσης ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, έχει κλείσει το ρεύμα καθόδου και λειτουργεί μόνο το ρεύμα ανόδου. Το ρεύμα έκλεισε εξαιτίας εργασιών που πραγματοποιούνται, οι οποίες όμως είναι αρκετά εύκολες και υπολογίζεται ότι θα αποπερατωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το ρεύμα καθόδου έχει ασφαλτοστρωθεί έως το ύψος των εγκαταστάσεων του δασαρχείου και στη συνέχεια οι εργασίες θα υλοποιηθούν στο υπόλοιπο τμήμα. Σε 1,5 μήνα ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης υπολογίζει ότι θα αποπερατωθούν οι εργασίες προκειμένου το ρεύμα καθόδου να δοθεί προς χρήση, ενώ το ρεύμα ανόδου δε θα χρειαστεί να κλείσει διόλου.

 

 

Διαβάστε επίσης