• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ο δήμος Καβάλας προσπαθεί να βοηθήσει την Αγία Μαρίνα

 Ο δήμος Καβάλας προσπαθεί να βοηθήσει την Αγία Μαρίνα

Σε εξέλιξη διερεύνηση λύσεως

Όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε το πόρισμα περί της οικονομικής καταστάσεως του ιδρύματος Αγία Μαρίνα στον εισαγγελέα, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση. Φαίνεται επίσης ότι ο Δήμαρχος με τη συνεργασία του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου κάτι ετοιμάζει ώστε να εξασφαλισθεί προσωρινά η λειτουργία του ιδρύματος τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Τους χώρους του ιδρύματος επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι αντιδήμαρχοι τεχνικών Θόδωρος Μουράδης και οικονομικών Τάσος Σμυρλόγλου, όπου εξέτασαν το κτίριο και συνάντησαν την πρόεδρο Λίτσα Γιαννίση.

Εκείνο που εξετάζεται από τη διοίκηση του δήμου είναι η δημιουργία ενός άτυπου συνεταιρισμού ώστε να μισθωθούν κάποιες από τις αίθουσες του ιδρύματος και να χρησιμοποιούν για τη στέγαση ορισμένων υπηρεσιών ίσως και κοινωνικής μέριμνας. Αυτή είναι μια φόρμουλα ενίσχυσης του ιδρύματος και μία βάση μονιμότερης συνεργασίας αφού εξ ολοκλήρου απορρόφηση από τον δήμο δεν είναι εφικτή. Η δε εμπλοκή του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο θέμα ίσως και να προοιωνίζει μια άμεση χρηματοδότηση της Αγίας Μαρίνας από το Υπουργείο Εργασίας.

Το χρέος του ιδρύματος είναι μεγάλο, αλλά σύμφωνα με την πρόεδρο δεν είναι άμεσα απαιτητό από το ΙΚΑ. Εάν εξασφαλισθεί κάποιο ποσό για ένταξη σε ευεργετική ρύθμιση θα γίνει μεν μια αρχή, αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο στη συνέχεια να εξασφαλίζεται κάθε μήνα το ποσό των 18.000 ευρώ για την καταβολή της δόσης. Μειώσεις και περικοπές έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα σε επίπεδο συρρίκνωσης του προσωπικού, άρα και της μισθοδοσίας άρα και των εργοδοτικών εισφορών. Τις φήμες περί υψηλών μισθών αρνήθηκε η κ. Γιαννίση, εξηγώντας ότι οι μικτές αποδοχές των 2.000 ευρώ ήταν του διευθυντή και κάποιων άλλων εργαζομένων που δεν δουλεύουν όμως σήμερα.

Η απαισιόδοξη άποψη που έχει σχηματίσει ο Δήμαρχος για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος, σύμφωνα με την πρόεδρο οφείλεται στο γεγονός ότι η Αγία Μαρίνα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παράγει μόνο έξοδα κι όχι έσοδα. Ακόμη και το ποσό των 50.000 που είχε δωρίσει πέρσι η ΤΕΔΚ Καβάλας στο ίδρυμα μέσω επιταγής κατατέθηκαν απευθείας στο ΙΚΑ έναντι ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών.

Κανένα διοικητικό σφάλμα δεν αποδέχεται η πρόεδρος στη διαχείριση των οικονομικών στοιχείων του ιδρύματος, επομένως η κατάθεση του πορίσματος στην εισαγγελία από τον Δήμαρχο Καβάλας έγινε για καθαρά τυπικούς λόγους. Νεότερες εξελίξεις αναμένονται σήμερα, όταν και θα επισκεφθούν εκ νέου το ίδρυμα οι δύο αντιδήμαρχοι προκειμένου να λάβουν κάποιες άδειες και ορισμένα σχέδια με σκοπό να συνεχίσουν τη διερεύνηση λύσεως.

 

 

Διαβάστε επίσης