• 18 Μαΐου 2024,

Ο διοργανωτής του «Πλάι στο κύμα» άφησε απλήρωτους του ντόπιους επαγγελματίες

 Ο διοργανωτής του «Πλάι στο κύμα» άφησε απλήρωτους του ντόπιους επαγγελματίες

Καταγγελία διατύπωσε ο Γιάννης Χατζηγερακούδης, δημοτικός σύμβουλος Νέστου της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του σώματος την Τετάρτη, σχετικά με επαγγελματίες της περιοχής που έμειναν απλήρωτοι. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, ο δημοτικός σύμβουλος μίλησε για πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι επαγγελματίες οι οποίοι και είχαν συναλλαγές με τον διοργανωτή του φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα».

Όπως υποστήριξε ο κ. Χατζηγερακούδης, με αρκετούς επαγγελματίες της Κεραμωτής και της Χρυσουπόλεως συνεργάστηκε ο διοργανωτής, μετά ωστόσο τη λήξη του φεστιβάλ αποχώρησε και χάθηκε αφού δεν απαντά ούτε σε τηλεφωνικές κλήσεις. Χρέη άφησε πίσω του ο διοργανωτής και μάλιστα σε δέκα και πλέον μικρομεσαίους επαγγελματίες, με ποσά που αρχίζουν από τα 1.000 ευρώ και αυξάνονται.

Ο κ. Χατζηγερακούδης είχε θέσει το πρόβλημα και υπόψη του προέδρου της δημοτικής κοινωφελούς επιχειρήσεως που είχε συνεργαστεί με το διοργανωτή, αφού το φεστιβάλ ως γνωστό τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Νέστου. Μάλιστα το ίδιο πρόσωπο που ανέλαβε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, παρέμεινε και μετά τη λήξη του περίπου ένα μήνα στην περιοχή λόγω συνεργασίας του με τον δήμο για την λειτουργία κάποιου καρουσέλ. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης λοιπόν είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή να πιεστεί το πρόσωπο ώστε πριν την αναχώρησή του να εξοφλήσει τους επαγγελματίες της περιοχής. Παρά τις δεσμεύσεις όμως ο υπεύθυνος εξαφανίστηκε και χωρίς να τακτοποιήσει πρωτίστως τις υποχρεώσεις του.

Μπορεί άμεσα να μην υπάρχει δυνατότητα άσκησης πιέσεως εκ μέρους του δήμου Νέστου, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ δραστηριοποιείται με καταστήματα στην Κομοτηνή και στη Θεσσαλονίκη, ενώ για τις ανάγκες της διοργάνωσης συνεργάστηκε και με επαγγελματία της Χρυσουπόλεως, ο οποίος όμως καμία σχέση δεν έχει με τα παραστατικά που κόπηκαν.

 

Διαβάστε επίσης