• 8 Μαΐου 2024,

Ο Θόδωρος Τζατζάρης «κριτικάρει» τον πρώτο χρόνο της διοικήσεως του δήμου Καβάλας

 Ο Θόδωρος Τζατζάρης «κριτικάρει» τον πρώτο χρόνο της διοικήσεως του δήμου Καβάλας

 

Ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ο Θόδωρος Τζατζάρης δίνει ανελλιπώς το παρόν σε όλες τις συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων όπου μετέχει, είτε πρόκειται για το δημοτικό συμβούλιο είτε πρόκειται για τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του δήμου Καβάλας. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης του πρώτου έτους της δημοτικής αρχής, ο κ. Τζατζάρης κλήθηκε να σχολιάσει τα πεπραγμένα της διοικήσεως Τσανάκα και μας απάντησε:

«Η διαδικασία συμμετοχής στα κοινά και λήψης αποφάσεων για το καλό της πόλης έχει τη δική της γοητεία. Ως δημοτικός σύμβουλος και ως αντιπρόεδρος στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, πιστεύω ότι στη διάρκεια του πρώτου χρόνου βοήθησα τη δήμαρχο στο έργο της, στηρίζοντας τις θέσεις και τις επιλογές της. Η δε άριστη συνεργασία μου με την πρόεδρο Αναστασία Ιωσηφίδου μας βοήθησε να συμπλεύσουμε. Εάν μου ζητούσαν να βαθμολογήσω τα πεπραγμένα της διοικήσεως θα έδινα 8 ή 9».

Αναφερόμενος στις δύο συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου και στο καβαλιώτικο αίτημα περί παραχώρησης, ο κ. Τζατζάρης αποφάνθηκε ότι η λύση θα δοθεί μόνο μέσω του υπουργείου εθνικής άμυνας. Το ποσοστό 70% στο δήμο και 30% στην ιδιοκτησία του υπουργείου θα ήταν μια δίκαιη και συμφέρουσα λύση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Το αν θα υπάρξουν αλλαγές των προσώπων στις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων νομικών προσώπων, είναι ένα θέμα για το οποίο αρμόδια να αποφασίσει είναι προσωπικά η δήμαρχος, αποφάνθηκε ο κ. Τζατζάρης. Ωστόσο, ο ένας μόλις χρόνος είναι σύντομο διάστημα ώστε να κριθεί το έργο των προσώπων, επομένως οι σαρωτικές αλλαγές δεν είναι ενδεικνυόμενες.

Ως μέλος της δημοτικής ομάδας, ο δημοτικός σύμβουλος μας διαβεβαίωσε ότι είναι αγαπημένος με όλους τους συναδέλφους του, ενώ συζητά για πολλά θέματα με τους αντιδημάρχους της διοικήσεως. Σχολιάζοντας τις ομάδες της αντιπολίτευσης, ο κ. Τζατζάρης σημείωσε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων τους οι εκπρόσωποι ασκούν την προβλεπόμενη από τις αρμοδιότητες κριτική τους. Εξάλλου, προορισμός της αντιπολίτευσης είναι να βοηθά τη διοίκηση μέσω της ασκούμενης κριτικής. Στη διάρκεια των δώδεκα μηνών πάντως ο Θόδωρος Τζατζάρης δεν έκανε κανένα ρουσφέτι. Επειδή όμως είναι άτομο που κυκλοφορεί ευρέως στην πόλη, έγινε δέκτης διαμαρτυριών κι έτσι ανέλαβε να μεταφέρει τα αιτήματα των πολιτών στους αρμόδιους διοικητικούς παράγοντες.

Ο δημοτικός σύμβουλος συμπεραίνει ότι κάθε στέλεχος που ασκεί διοίκηση μοιραία κάποια στιγμή θα διαπράξει και λάθη. Αναγνωρίζει παράλληλα ότι η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα έτυχε να αναλάβει καθήκοντα σε μία δύσκολη πολιτικά και οικονομικά περίοδο και κλήθηκε να διαχειριστεί καταστάσεις όπως η παύση των έργων του ΕΣΠΑ λόγω μη εκταμίευσης κονδυλίων.

Διαβάστε επίσης